Rivalul lui Putin a scapat de inchisoare

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 15:59
1504 citiri
Rivalul lui Putin a scapat de inchisoare
Foto: Russia Today

Liderul opozitiei ruse, Aleksei Navalni, a scapat de inchisoare. Impreuna cu Piotr Ofiterov, Navalni a primit o sentinta de inchisoare cu suspendare in cazul in care cei doi erau acuzati de frauda. Navalni a indicat ca va face apel la aceasta sentinta.

"Nici eu nici colegii mei nu vom inceta lupta politca. Vom continua", a declarat Navaln dupa decizia de miercuri, scrie Russia Today.

Chiar daca nu merg la inchisoare, Navalni si Ofiterov vor fi supusi unor restrictii: nu-si pot schimba locuinta fara a anunta un organism guvernamental care controleaza indeplinirea pedepsei cu suspendare. Vor trebui sa se inregistreze la acest organism de doua ori pe luna.

Cea mai varstnica activista pentru drepturile omului din Rusia, Liudmila Alekseieva, s-a bucurat ca este o sentinta cu suspendare.

"Autoritatile sunt interesate ca Navalni sa primeasca o sentinta, chiar daca e cu suspendare: in acest fel, il lipsesc de posibilitatea de a lua parte la alegeri. Dupa succesul lui in cursa pentru primaria Moscovei si ca urmare a cresterii popularitatii sale, autoritatile se tem putin de el", a spus Alekseieva.

Potrivit unui alt activist, Navalni ar putea totusi beneficia de amnistia anuntata cu ocazia aniversarii a 20 de ani de Constitutie ruseasca, la 12 decembrie, cand vor fi eliberate persoanele condamnate pentru infractiuni non-violente, printre care si participantii la demonstratii de masa.

Un reprezentant al Kremlinului a afirmat ca presedintele Vladimir Putin nu a avut de-a face cu sentinta mai usoara primita de liderul opozitiei.

Navalni este acuzat de frauda in timp ce lucra drept consilier al guvernatorului regiunii Kirov, in 2009. In iulie, Navalni a fost condamnat la cinci ani de inchisoare. Sentinta a declansat proteste masive in Rusia. Ulterior, navalni a fost eliberat in asteptarea apelului si a participat la cursa pentru primaria Moscovei, iesind pe locul doi, cu 27,24% din voturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#lider opozitie Rusia sentinta, #lider opozitie Rusia inchisoare , #Rusia