Romania, acuzata de implicare in pregatirea unor proteste in Rusia

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 16:49
4949 citiri
Romania, acuzata de implicare in pregatirea unor proteste in Rusia

O asa-zisa "investigatie jurnalistica" prezentata recent de postul de televiziune NTV a declansat un puternic scandal in Rusia. Din inregistrarile audio si video prezentate ar reiesi ca se pregateste o "revolutie portocalie", de care nu ar fi straine Romania si Lituania.

Sub titlul "Anatomia protestelor - 2", filmul prezentat la postul de televiziune rus, controlat de Gazprom, insinueaza ca pe teritoriul acestor doua tari ar exista tabere finantate cu bani americani in care sunt pregatiti activisti care ar urma sa organizeze proteste de amploare in Rusia, scrie presa rusa, preluata de Adevarul.

Mai mult, jurnalistii de la NTV sustin ca liderii opozitiei ar pregati diverse provocari chiar duminica, 7 octombrie, ziua de nastere a presedintelui Vladimir Putin.

O inregistrare cu camera ascunsa sugereaza ca liderul miscarii "Frontul de stanga" din Rusia, Serghei Udaltsov (foto), primeste instructiuni de la un deputat din Georgia, Givi Targamadze, care i-ar spune ca pentru viitoarele proteste vor putea fi folositi oameni pregatiti in Romania si Lituania.

In replica, Udaltsov, dezminte orice acuzatie, spunand ca insinuarile NTV sunt rezultatul mintii unui "nebun" si un "nonsens", informeaza Interfax.

Udaltsov spune ca nu a vazut filmul si nici nu intentioneaza sa faca acest lucru.

"NTV a inceput prin a acuza Opozitia ca a primit bani pentru protestele din primavara. Acum implica si serviciile secrete georgiene, pe bancherul Borodin, si tot asa. Va spun clar: nu am parasit teritoriul Rusiei in ultimii ani, nu am comunicat cu niciun oligarh sau membru al serviciilor secrete din Georgia si nu am auzit niciodata de numele Targamadze pana acum", a declarat el, reamintind ca Puterea de la Moscova a controlat foarte strict documentele si conturile Opozitiei.

In plus, el a acuzat ca scandalul dovedeste ca Puterea nu poate purta un dialog democratic cu Opozitia. "Difuzarea acestui film demonstreaza ca autoritatile refuza sa aiba un dialog cu noi, in ciuda faptului ca Opozitia exprima interesele a milioane de cetateni rusi. Situatia a ajuns intr-o fundatura", a mai declarat el.

Citește și:
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
În ultimele două săptămâni, opinia publică din România a fost inflamată de o informație lansată public de ministrul Sorin Grindeanu, potrivit căreia autoritățile din Ucraina ar face...
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
#Romania tabere protest Rusia, #Romania acuzatii Rusia revolutie , #Rusia