Rusia acuză Statele Unite: Vor să distrugă unitatea lumii creștin ortodoxe

Miercuri, 01 Septembrie 2021, ora 05:00
6034 citiri
Rusia acuză Statele Unite: Vor să distrugă unitatea lumii creștin ortodoxe
Catedrala ortodoxă de la Moscova FOTO: Wikipedia

Noi tensiuni au apărut în relațiile dintre Washington și Moscova, după ce Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a declarat că ”Biserica Ortodoxă rusă se află sub o presiune extraordinară din partea Statelor Unite”, care și-au propus ”să distrugă unitatea creștinismului ortodox mondial”, la Volgograd.

Diplomatul a menționat că ministerul rus de Externe a colaborat îndeaproape cu Biserica Ortodoxă de la Moscova, care are parohii în multe țări, potrivit Catholic Blogs.

”În prezent, Biserica Ortodoxă rusă se află sub o presiune extraordinară din partea mai multor țări occidentale, în primul rând a Statelor Unite, care și-au propus să distrugă unitatea creștinismului ortodox mondial.

Un rol extrem de distructiv este ”jucat de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului, care a încercat să despartă Biserica Ortodoxă ucraineană de Bierica rusă”, a spus Lavrov la o întâlnire cu publicul de la Volgograd.

Putin îi dă o lovitură lui Biden, în Europa: Gazprom, vești proaste pentru țările non-sovietice

Trebuie menționat faptul că, după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia și a războiului din estul Ucrainei, care a produs ”ruperea” a două regiuni separatiste pro-ruse de Kiev, Patriarhul Ecumenic Bartoloemu, conducătorul onorific al ortodoxiei mondiale, i-a acordat Bisericii Ortodoxe a Ucrainei atestatul de autocefalie, prin care aceasta devine independentă și nu se mai subordonează Bisericii Ortodoxe ruse, scrie DW.

Lavrov a spus că astfel de încercări sunt observate ”împotriva Belarusului și a țărilor mediteraneene, în special, Siria, Liban și în Balcani, unde Biserica Ortodoxă a Serbiei este supusă unor atacuri puternice”.

Mișcare bruscă neașteptată a Rusiei: Moscova investește masiv în Statele Unite

Să menționăm faptul că Biserica Ortodoxă rusă este una dintre bisericile autocefale din estul Europei, iar ca importanță ea este considerată a cincea, după alte patru patriarhate străvechi: Constantinopole, Alexandria, Antiohia și Ierusalim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#SUA Rusia tensiuni, #biserica ortodoxa rusa, #Biserica Ortodoxa Rusia, #Biserica ortodoxa Constantinopol, #Biserica Ortodoxa Ucraina , #Rusia