Rusia ameninta cu un raspuns militar la scutul antiracheta al SUA

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 20:35
3328 citiri
Rusia ameninta cu un raspuns militar la scutul antiracheta al SUA
Foto: Arhiva

Moscova a avertizat din nou, marti, ca va lua masuri, in cazul in care Statele Unite si NATO continua sa-i ignore pozitia in legatura cu scutul antiracheta desfasurat in Europa.

"Suntem gata sa continuam dialogul cu SUA pe tema scutului antiracheta", a spus ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, in cadrul unui interviu acordat cotidianului sarb Vecernje Novosti, preluat de RIA Novosti.

"Insa daca partenerii nostri continua sa ne ignore pozitia, vom fi nevoiti sa ne asiguram securitatea folosind si alte metode. Masuri militaro-tehnice specifice ar putea fi necesare", a mai spus Lavrov.

Lavrov: Un sistem comun antiracheta ar fi ingropat definitiv Razboiul Rece

Nu este pentru prima data cand Moscova se arata iritata de planurile americanilor de a desfasura elemente ale scutului antiracheta in Europa. Rusia si NATO au cazut de acord, la summit-ul de la Lisabona, in 2010, sa coopereze in cadrul sistemului european de aparare antiracheta.

Insa dupa ce Washingtonul si Romania au semnat acordul privind amplasarea unor elemente ale scutului antiracheta la Deveselu, pozitia Rusiei a devenit mai dura. Oficialii de la Moscova cer garantii ca scutul antiracheta nu va fi folosit impotriva Rusiei, ceea ce NATO ezita sa faca.

#Serghei Lavrov, #Rusia scut antiracheta, #rusia antiracheta , #Rusia