Uniunea Sovietică a pierdut Războiul Rece. Rusia ar putea să câștige noua luptă cu SUA, susține un analist

Marti, 03 August 2021, ora 05:00
8860 citiri
Uniunea Sovietică a pierdut Războiul Rece. Rusia ar putea să câștige noua luptă cu SUA, susține un analist
Sergei Karaganov consideră că Rusia poate câștiga disputa cu SUA FOTO: Azerbaycan24

Dacă Uniunea Sovietică a pierdut Războiul Rece avut cu Statele Unite, acum Rusia intenționează să-și ia revanșa în fața Washingtonului, iar de această dată ea are șanse de a ieși pe primul loc, susține analistul Serghei Karaganov, șeful organizației Consiliul de politici externe și de apărare de la Moscova.

Într-o declarație pentru ziarul rus Argumenty I Fakty, Karaganov afirmă că Rusia este acum mult mai puternică decât era URSS-ul, iar Occidentul a slăbit ca putere, comparativ cu acea perioadă, potrivit Azerbaycan 24.

Serghei Karaganov a fost unul dintre principalii teoreticieni ai politicii externe a Rusiei, timp de zeci de ani, fiind chiar și consilierul lui Vladimir Putin. În prezent, el este decanul Facultății de Economie mondială și afaceri internaționale de la Moscova.

Ironia lui Biden despre Putin: ”Are două lucruri și nimic altceva”. Răspunsul Rusiei este incisiv

El crede că Rusia ar avea șanse de reușită în actuala dispută cu Washingtonul. ”În primul rând, în timpul Războiului Rece, Uniunea Sovietică a fost preocupată de dușmani, pe mai multe fronturi.

Acum, cu Beijingul de partea Moscovei, Rusia poate folosi China ca o resursă strategică. În al doilea rând, țara este mult mai prosperă decât a fost în ultimii ani ai URSS-ului. Iar cel mai important aspect, Occidentul este semnificativ mai puțin puternic decât era în trecut”.

Cu toate astea, profesorul consideră că mai este nevoie de ceva. ”Pentru a câștiga chiar și împotriva unui Occident slăbit, dar încă puternic, trebuie să urmăm politicile potrivite, atât pe plan intern, cât și extern”.

Pe de altă parte, Karaganov numește relația Rusiei cu China, drept o ”semi-alianță”, subliniind că aceasta a apărut datorită eșecurilor geostrategice ale Occidentului. Decanul a afirmat că Rusia, în prezent, se bazează și pe alte relații internaționale, cu țările arabe, Iran, India și chiar cu unele state din Europa, cum ar fi Ungaria și Austria. Însă, profesorul are o dilemă legată de una dintre marile puteri ale lumii. ”Marea întrebare este unde va ajunge Germania”.

Putin a comandat două avioane pentru ”sfârșitul lumii”. Va controla Rusia din zbor, în timpul războiului nuclear VIDEO

#Rusia SUA, #Rusia SUA Razboi Rece, #Rusia SUA dominatie globala, #Razboi Rece , #Rusia