Ziare.com

Rusia are prea multe banci, crede Putin

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 14:12

   

Rusia are prea multe banci, crede Putin
Vladimir Putin a declarat ca in Rusia exista prea multe banci, iar aceste institutii financiare ar trebui sa-si mareasca capitalul pentru a fi mai sigure si a putea concura pentru un portofoliu de credite de calitate.

"Avem aproape o mie de banci. Este un numar prea mare de institutii pentru economia noastra", a declarat Putin in cadrul unei intalniri cu un grup de studenti din Moscova, relateaza RIA Novosti.

Rusia isi inchide bancile una cate una - cu ce l-au suparat pe Putin

Cateva zeci de banci din Federatia Rusa s-au inchis in ultimele luni in urma noilor reglementari financiare prin care Moscova doreste sa intareasca supravegherea acestor institutii.

Putin a comparat Rusia cu Germania, acolo unde numarul bancilor este de doar 250. "Unele institutii financiare din Rusia ar trebui sa-si mareasca valoarea capitalului si a activelor pentru a fi mai sigure si a putea concura pentru un portofoliu de credite de calitate", a mai precizat liderul de la Kremlin.

In luna iunie a anului trecut, fosta consiliera a lui Putin, Elvira Nabiullina, a fost numita in functia de guvernator al Bancii Centrale a Rusiei, ea stabilindu-si ca prioritate reformarea sistemului bancar rus.

Expertii considera insa ca eventualele incercari de consolidare in acest domeniu vor duce la o orientare masiva a clientilor catre marile banci de stat care domina sistemul financiar rus.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2137 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor