Rusia avertizeaza SUA: Noile sanctiuni vor strica relatiile pentru multa vreme

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 22:00
6493 citiri
Rusia avertizeaza SUA: Noile sanctiuni vor strica relatiile pentru multa vreme

Rusia a avertizat ca noua lege americana care prevede noi sanctiuni impotriva Moscovei ar putea strica relatiile dintre cele doua tari "pentru multa vreme".

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, este cel care i-a transmis telefonic aceasta avertizare omologului sau american, secretarul de stat John Kerry, informeaza BBC.

Sanctiunile occidentale, impreuna cu scaderea globala a pretului petrolului, au afectat economia Rusiei.

Obama a promulgat legea care-i permite sa impuna sanctiuni Rusiei. Ce vrea UE

Noi sanctiuni ale Uniunii Europene, pentru Crimeea si Sevastopol

Statele Unite si Uniunea Europeana au impus o serie de sanctiuni financiare Moscovei, ca urmare a anexarii Crimeii, in luna martie.

Noua legislatie americana vizeaza in principal industria apararii din Rusia si ii permite presedintelui american Barack Obama sa furnizeze asistenta militara letala si neletala Ucrainei, in contextul tensiunilor din regiune cu Rusia.

De asemenea, joi, UE a introdus masuri ce interzic investitiile europene in Crimeea, fiind vizate totodata si serviciile si comertul cu aceasta peninsula.

Ucraina: Porosenko a prezentat in Parlament un proiect de lege care vizeaza aderarea la NATO

Publicatia rusa Pravda scrie ca Serghei Lavrov l-a avertizat pe Kerry si ca actul de sprijinire a libertatii Ucrainei va contribui la deteriorarea relatiilor SUA-Rusia pe termen lung.

Potrivit ministrului de Externe rus, legea semnata de presedintele american prin care se sustine libertatea in Ucraina ar putea afecta interactiunea normala dintre cele doua tari.

Discutia telefonica dintre cei doi lideri ai diplomatiei americane si ruse a avut loc joi, la initiativa Washingtonului.

Presedintele american Barack Obama a semnat actul de sustinere a libertatii Ucrainei, ceea ce ii permite sa ia masuri restrictive aditionale impotriva Rusiei, daca va fi cazul.

Putin, in conferinta anuala: Occidentul construieste noi ziduri, vrea sa puna lant Ursului

Joi, in timpul conferintei anuale, Vladimir Putin a acuzat Washingtonul si Occidentul ca incearca sa izoleze Moscova.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...