Rusia, exercitii militare in Marea Neagra: Isi propune sa distruga un inamic imaginar

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 20:34

   

Rusia, exercitii militare in Marea Neagra: Isi propune sa distruga un inamic imaginar
Rusia desfasoara, incepand de vineri, exercitii militare in Marea Neagra, la care iau parte peste 20 de nave de razboi si vase auxiliare, peste 20 de avioane si elicoptere de lupta, precum si forte de artilerie.

Anuntul a fost facut de Ministerul rus al Apararii, care a precizat ca exercitiile se vor desfasura pe toata suprafata Marii Negre, scrie agentia Itar-Tass.

Demonstratie de forta a Rusiei: Cele mai mari exercitii militare post-sovietice

"Diferite forte ale Flotei la Marea Neagra au inceput actiuni comune in timpul exercitiilor tactice planificate, cu rachete si focuri de artilerie trase de pe nave de razboi spre tinte de pe apa si aeriene.

In cadrul acestor exercitii, cinci rachete de tip Moskit si Malakhit au fost lansate, in teste, si au atins tintele cu exactitate, potrivit datelor inregistrate", au spus reprezentantii ministerului.Rusia se pregateste de razboi? Manevre militare la granita cu Ucraina

Acestia au mai precizat ca exercitiile militare au loc in conformitate cu legislatia internationala si intelegerile interguvernamentale, pentru a preveni incidentele maritime si activitatile militare periculoase.

Antrenamentele au ca scop distrugerea unui inamic imaginar aflat pe mare, dar si obiective precum cautarea, identificarea si distrugerea submarinelor inamice.

Actiunile militare ale Rusiei au loc in acelasi timp cu o serie de exercitii militare ale NATO, care se desfasoara tot in Marea Neagra si la care participa mai multe tari, printre care si Romania.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4361 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Trishula
rank 2
Stiri
presa romana: Rusia, exercitii militare in Marea Neagra: isi propune sa distruga un inamic imaginar?

care inamic imaginar? orice tara recurge la exercitii militare ca o mijloc de a-si testa capacitatea de raspuns la amenintarile externe. cine ameninta rusia oare? nato care "apara" intesele unei tari (ukraina) care nici macar nu e membra a aliantei si fata de care nu are nici o raspundere? sau poate PNG?

Dar cand nato se pregateste de exercitii militare in Marea Neagra credeti ca isi propune sa planteze panselutze la mangalia? sau rachetele plasate la demaivale in romanika stau sa apere nato de "inamici imaginari"?

pe scurt, sunt tensiuni intre vest si est, iar romania este in prima linie.
Harapalb
rank 3
Acuma NATO sa faca exercitii militare in marea neagra, inteleg. Dar
ce cauta rusii?
citito
rank 5
asta trebuie sa fie prima fraza si titlu si chapeau:
"Actiunile militare ale Rusiei au loc in acelasi timp cu o serie de exercitii militare ale nato, care se desfasoara tot in Marea Neagra si la care participa mai multe tari, printre care si Romania."
GuessWho
rank 5
" inamic imaginar "? Poate numai in mintea Dianei Toea!
.
viorelratiu
rank 5
.......tov' grob, cam 'tinerel', pensionar! cu solda rusesca..
...Gazpromu' nu a putut cumpara meciurile pentru rusia ta in Brazilia! Asta este esentialul! Nu barcutele rusnace sau submarinele lor cu PINZE prin marea neagra! si-i Neagra Marea ca rusnacii tai se spara in acea mare! ...ia copeica-na-copeica!...
viorel ratiu cincinnati oh usa
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor