Rusia, masura drastica impotriva Turciei

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 16:54
8331 citiri
Rusia, masura drastica impotriva Turciei
Foto: Ziare.com

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anuntat vineri ca Moscova va suspenda dreptul turcilor de a calatori fara viza in Rusia.

Masura va intra in vigoare de la 1 ianuarie, scrie Sputnik News.

Avion rusesc doborat de Turcia: Unul dintre piloti a fost salvat

Avion rusesc doborat de Turcia: Rusia a sistat contactele militare cu Ankara - ce alta masura a luat

Precizarea lui Lavrov a fost facuta in cadrul unei conferinte de presa comune cu omologul sau sirian Walid Muallem.

"Guvernul rus a ajuns la o decizie de a suspenda regimul calatoriilor fara viza intre Rusia si Republica Turca. Decizia va intra in vigoare pe 1 ianuarie 2016", a declarat Lavrov.

In plus, acesta a precizat ca amenintarile care vin dinspre Turcia "nu sunt artificiale": "Din contra, aceste amenintari sunt foarte reale si spunem asta cu toata responsabilitatea".

Avion rusesc doborat de Turcia Pilotul supravietuitor: N-am violat spatiul aerian, nu ne-au dat niciun avertisment

Un pilot civil povesteste doborarea avionului Rusiei: Cand si-a dat seama ce o sa se intample

Aceasta miscare vine in contextul in care Rusia a inceput sa puna sub semnul intrebarii angajamentul Ankarei fata de lupta impotriva terorismului, ca urmare a doborarii avionului militar rusesc, marti, de catre fortele aeriene turce, deasupra Siriei.

Anterior, Lavrov spusese ca incidentul va afecta toate aspectele relatiilor dintre Moscova si Ankara si a recomandat rusilor sa se abtina de la a vizita Turcia. Cooperarea din industria turistica dintre cele doua tari ar putea fi intrerupta, a transmis si Agentia Federala de Turism a Rusiei.

Cum castiga Statul Islamic de pe urma conflictului dintre Rusia si Turcia

Anuntul ministrului rus de Externe vine dupa ce aviatia militara turca si-a suspendat zborurile pe teritoriul Siriei. Turcia face parte din coalitia internationala condusa de Statele Unite, care lupta impotriva Statului Islamic.

Avion rusesc doborat de Turcia: Unul dintre piloti a fost salvat

Avionul militar rusesc a fost doborat, marti dimineata, de catre fortele turce, la granita dintre Siria si Turcia, iar incidentul militar este de natura sa creeze noi tensiuni intre NATO si Rusia.

Turcia a doborat un avion rusesc - cinci lucruri pe care trebuie sa le stim

Ankara sustine ca aeronava de lupta a violat spatiul aerian al Turciei si ca pilotii au fost somati de mai multe ori inainte de a fi doborat avionul. Pe de alta parte, oficialii rusi spun ca aeronava de tip SU-24 nu a incalcat spatiul aerian al Turciei, aflandu-se pe cerul Siriei.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a raspuns incidentului cu un discurs dur, care ameninta Turcia cu repercusiuni, in vreme ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si-a anulat o vizita pe care o avea in program pentru miercuri.

Turcii au doborat un avion al Rusiei - vezi evolutia crizei si cele mai importante reactii

In ce priveste soarta pilotilor, unul dintre ei a fost ranit in urma catapultarii, iar apoi ar fi fost ucis de jihadisti, potrivit ambasadorului rus din Franta. In schimb, acesta a anuntat ca al doilea pilot a fost recuperat de armata siriana, iar ulterior a fost readus la baza rusa.

In plus, marti, un militar rus a fost ucis la granita dintre Turcia si Siria, dupa ce elicopterul in care se afla a fost atacat de rebelii sirieni, aparatul rus fiind intr-o misiune de salvare a pilotilor avionului doborat de fortele turce.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Rusia vize Turcia, #Rusia suspendat vize Turcia , #Rusia