Rusia ameninta cu reactii dure in cazul in care nave de razboi straine se apropie de Crimeea

Luni, 05 Iulie 2021, ora 08:36
3367 citiri
Rusia ameninta cu reactii dure in cazul in care nave de razboi straine se apropie de Crimeea
Rusia a transmis ca va reactiona dur daca nave straine se apropie de Crimeea FOTO Pixabay

Intrarea navei britanice in ceea ce Moscova considera a fi apele teritoriale rusesti din apropierea Crimeii, luna trecuta, este tipul de provocare care necesita un raspuns mai dur, a afirmat duminica Kremlinul, transmite Reuters.

Presedintele Vladimir Putin a declarat miercuri ca Rusia, care a tras focuri de avertizare si a lansat bombe in directia navei de razboi, pentru a o alunga din apele Marii Negre de pe coasta Crimeei, ar fi putut scufunda nava de razboi.

Moscova a contestat dreptul navei HMS de a trece prin apele din apropierea Crimeei, in timp ce Londra a afirmat ca are tot dreptul sa faca.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina in 2014, dar cea mai mare parte a lumii inca o recunoaste ca parte a Ucrainei.

Secretarul de presa al presedintelui Putin, Dmitr Sergheievici Peskov, a declarat duminica, la televiziunea de stat, ca incidentul este "o provocare bine planificata" si ca reactia lui Putin a aratat clar ca orice repetare va provoca o raspuns.

"Este evident ca reactia va fi, desigur, dura", a spus Peskov. El a reiterat acuzatia facuta de presedintele Putin, ca Washingtonul si Londra au planificat impreuna episodul.

"Cred ca, bineinteles, agentiile noastre de informatii stiu cine a luat aceasta decizie. Dar, desigur, cred ca esenta unor astfel de operatiuni este planificata de aceiasi tovarasi superiori - cei de peste ocean", a spus Peskov.

Tensiunile sunt in crestere, deoarece Ucraina si tarile NATO organizeaza exercitii militare in Marea Neagra, monitorizate de flota rusa a Marii Negre.

Peskov a spus ca Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord este un element destabilizator care a dus la confruntare, dar ca Rusia ramane deschisa dialogului.

Servicii secrete în tranziție și terorism second-hand
Servicii secrete în tranziție și terorism second-hand
Recentul atac terorist asupra unei săli de spectacol dintr-o suburbie a Moscovei, în Krasnogorsk, soldat cu 139 de morți și 182 de răniți, ridică multiple întrebări, de la cine se află cu...
De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
Agențiile de informații americane au transmis Rusiei doar o parte din informațiile pe care le aveau despre amenințarea unui atac terorist la Moscova, scrie The New York Times. Motivul a fost...
#Rusia, #Marea Britanie, #Crimeea, #nave , #Rusia