Rusia, noua amenintare pentru Romania

Autor: Ana Ilie
Luni, 12 Mai 2014, ora 12:30
11458 citiri
Rusia, noua amenintare pentru Romania

Tarile care iau masuri neprietenoase fata de Rusia trebuie sa stie ca Federatia Rusa poate raspunde.

Avertismentul ii apartine presedintelui Comisiei de Politica Externa din Duma de Stat, Alexei Puskov. Acesta a spus ca orice tara ia masuri neprietenoase fata de Rusia, inclusiv o interdictie de patrundere in spatiul aerian, trebuie sa stie ca Rusia ar putea raspunde acestor masuri, scrie Focus, citand Ria Novosti.

Ucraina si Romania si-au inchis spatiul aerian pentru avionul cu care se deplasau vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, ministrul Culturii si cativa parlamentari rusi.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a adresat, sambata, mai multe amenintari Romaniei, dupa ce tara noastra, la cererea NATO, a inchis spatiul aerian pentru avionul care trebuia sa-l duca pe liderul de la Moscova inapoi in Rusia, dupa o vizita in Transnistria.

"La cererea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou sa o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui TU-160", a fost prima amenintare a Rogozin la adresa Romaniei, pe Twitter. Ulterior, el a adaugat: "Eu plec in pofida acestei interdictii".

Basescu: Cei ce au luat decizia legat de Rogozin cred ca stiu ce fac

MAE roman a solicitat autoritatilor de la Moscova sa precizeze public daca afirmatiile lui Rogozin reprezinta pozitia oficiala a guvernului Federatiei Ruse fata de Romania ca stat membru UE si NATO.

Rogozin a ajuns la Moscova, dupa ce a fortat spatiul aerian ucrainean - MIG ridicat de urgenta de la sol - Update

Ulterior, Rogozin a mai postat inca doua mesaje amenintatoare la adresa Romaniei.

"Ei bine, domnilor romani, in curand vom explica cine sunteti si ce credem despre voi", a spus Rogozin prin intermediul modalitatii preferate de comunicare, Twitter.

Rogozin, un nou mesaj pentru Romania: Acum asteptam cu nerabdare la Moscova delegatii guvernamentale

"Acum asteptam cu nerabdare o vizita a delegatiilor guvernamentale din Romania si Republica Moldova", a scris apoi Rogozin pe contul sau de Twitter.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Rusia raspuns interdictie spatiu aerian, #Rusia amenintare Romania, #Rogozin amenintare Romania , #Rusia