Rusia si SUA finalizeaza intelegerea de eliminare a vizelor - Lavrov

Autor: Ana Ilie
Joi, 07 Iulie 2011, ora 19:42
1340 citiri
Rusia si SUA finalizeaza intelegerea de eliminare a vizelor - Lavrov

Rusia si SUA finalizeaza intelegerea de eliminare a regimului vizelor intre cele doua tari, a spus ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"Aceasta intelegere va permite turistilor si afaceristilor sa obtina vize pe termen lung, cu multiple intrari, si vize pe un an, cu multiple intrari, pentru persoanele care viziteaza SUA si Rusia in chestiuni oficiale", a spus Lavrov intr-un interviu Tv citat de Ria Novosti.

Lavrov a adaugat ca cele doua parti discuta si termenele de procesare a vizelor si lista de documente necesare - "dorim ca aceasta lista sa fie concreta si cat mai scurta".

Premierul rus, Vladimir Putin, a propus eliminarea regimului de vize intre cele doua tari cu ocazia vizitei vicepresedintelui american Joe Biden, la Moscova, in martie.

In acelasi timp, insa, a spus Lavrov, Rusia si Marea Britanie nu au facut progrese in relaxarea criteriilor de acordare a vizelor. Londra insista ca Moscova sa il extradeze pe Andrei Lugovoi, pe care il suspecteaza de uciderea fostului spion KGB, Alexander Litvinenko, in 2006, inainte de orice intelegere.

#Serghei Lavrov, #lavrov vize sua, #rusia sua vize , #Rusia