Rusia se pregătește pentru un presupus atac în Crimeea. Nave de război ale SUA sunt în Marea Neagră VIDEO

Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 00:30
3839 citiri
Rusia se pregătește pentru un presupus atac în Crimeea. Nave de război ale SUA sunt în Marea Neagră VIDEO
Nave americane de război în Marea Neagră FOTO: RFERL

Tensiunile dintre Rusia și Statele Unite rămân ridicate, iar Moscova este gata să zădărnicească ”un presupus atac cu rachete” asupra portului Sevastopol, din Crimeea. Pentru asta, fregata Amiral Essen a organizat în regiune un exercițiu militar, ce a simulat protejarea bazei navale de loviturile unor rachete inamice, în contextul intrării a două vase de război americane în Marea Neagră.

”În scenariul exercițiului, Centrul de comandă și control al Flotei Mării Negre a primit date privind decolarea unui grup de avioane inamice spre Peninsula Crimeea. Un semnal despre apropierea aeronavelor ostile a fost transmis tuturor forțelor operaționale, pentru a repartiza țintele”, se arată în comunicatul Flotei ruse, potrivit presei de la Moscova.

Pe parcursul exercițiului, echipa de apărare aeriană a fregatei a blocat și eliminat aeronavele inamice prin sistemele sale de rachete sol-aer, pentru a proteja nava de atacul inamic, așa cum se poate vedea în videoclipul de mai jos.

Țintele inamice au fost simulate electronic de sistemele de control ale armamentului navei, ele fiind eliminate înainte ca avioanele ostile să se apropie pentru a efectua atacul, s-a anunțat în comunicatul oficial.

Șeful Statului Major al SUA aruncă ”bomba”. Lumea, într-un război tripolar și o țară este ”provocarea numărul unu” pentru America VIDEO

Pe de altă parte, două vase de război ale Statelor Unite au intrat în Marea Neagră, în Turcia, nava amiral, de comandă USS Mount Whitney și distrugătorul Porter. Flota a 6-a americană a anunțat că navele sale sunt dislocate în Marea Neagră pentru operațiuni comune cu aliații și partenerii NATO din regiune, lucru evidențiat în imaginile de mai jos.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a numit prezența Marinei SUA în Marea Neagră ”o provocare”. ”Aceasta este o încercare aproape constantă de a ne testa, de a verifica cât de pregătiți suntem și cât de mult am dezvoltat sistemul de apărare de pe coasta Mării Negre”, a spus Șoigu, conform Radio Free Europe.

Președintele Ucrainei atacă Rusia: ”A creat două bombe ecologice în centrul Europei” VIDEO

Marea Neagră a devenit un punct fierbinte al relațiilor dintre Kremlin și Occident, după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014, o mișcare care îi oferă acces la coasta peninsulei și la Sevastopol, portul de mare importanță pentru regiune.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Rusia Crimeea, #SUA Rusia tensiuni, #Rusia exercitii militare Crimeea, #SUA exercitii militare, #SUA Marea Neagra , #Rusia