Moscova, video provocator la adresa Pentagonului. Avion de vânătoare de ultimă generație prezentat când lansează o rachetă către un F-35

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 11:16
35349 citiri
Moscova, video provocator la adresa Pentagonului. Avion de vânătoare de ultimă generație prezentat când lansează o rachetă către un F-35
Suhoi Su-75 prezentat când ia la țintă un F-35 FOTO Captură/ Youtube

Rostec a dat publicității un nou videoclip spectaculos de prezentare a Su-75 Checkmate, ultimul avion de vânătoare produs de către Rusia. Imaginile sunt prezentate în engleză și sunt imagini concept realizate pe computer. Se poate observa cum noul Su-75 angajează atât ținte terestre cât și aeriene, rușii prezentând aeronava ca un „game changer”.

În videoclip se poate observa inclusiv cum Chackmate țintește un F-35, lansând o rachetă către aeronava adversă, scrie publicația DefenseRomânia.ro.

„Acesta nu este doar un alt avion de generația a V-a. Acesta este Checkmate”, încheie materialul video.

Noul avion de generația a V-a - Su-75 „Chackmate”

În luna iulie a acestui an, în cadrul salonului MAKS 2021, Federația Rusă a prezentat oficial noul său avion de generația a V-a - Su-75 „Checkmate” (Șah-mat). Evenimentul a avut loc în prezența președintelui Vladimir Putin, iar Moscova intenționează ca noul avion să concureze cu F-35 pe piața externă.

Avionul va fi prezentat și în cadrul Dubai Air Show 2021, expoziție desfășurată în această perioadă.

Fabricantul Suhoi, parte a Rostec, prevede ca „Checkmate” să efectueze primul zbor în 2023, iar în următorii doi ani vor fi fabricate câteva exemplare pentru testare.

În comparație cu Su-57, noul Su-75 Checkmate va fi un avion de luptă ușor care ar trebui să atingă o viteză de 1.8 Mach, adică aproape dublu decât viteza sunetului.

Checkmate ar trebui să aibă o rază de acțiune de 3.000 de kilometri și să fie capabil să lovească până la șase ținte simultan. Dezvoltatorul rus intenționează să construiască și o versiune în două locuri.

Până la comenzi externe, în luna septembrie vicepremierul Yuri Borisov a anunțat că ministerul Apărării din Federația Rusă ar putea lua în considerare achiziționarea avioanelor Su-57 Checkmate în cadrul unui viitor program de stat pentru armament.

Su-75 Checkmate va fi prezentat la Dubai Air Show 2021

Avionul de vânătoare de generația a cincea cu un singur motor Su-75 Checkmate, dezvoltat de compania Sukhoi (parte a Corporației Întrunite Constructoare de Avioane din cadrul societății de stat Rostec), i-a fost prezentat președintelui rus, Vladimir Putin, pe 20 iulie, la show-ul aerian MAKS-2021.

Noua aeronavă urmează să efectueze primul zbor în anul 2023, iar livrările din producția de serie sunt planificate pentru 2026. În perspectivă, pe baza acesteia vor fi create o aeronavă cu două locuri și un aparat de zbor fără pilot.

Rușii speră că la salonul Dubai Air Show, unde vor fi prezenți numeroși potențiali clienți, Checkmate să „bifeze” primele contacte cu piața externă.

Cine a câștigat lupta dintre un F-16 controlat de Inteligența Artificială și un pilot uman. A fost prima bătălie de acest gen
Cine a câștigat lupta dintre un F-16 controlat de Inteligența Artificială și un pilot uman. A fost prima bătălie de acest gen
Armata americană nu vrea să spună cine a câștigat o luptă de referință în lumea reală între un F-16 controlat de Inteligența Artificială și un avion cu echipaj uman, invocând...
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
#Rusia NATO, #SUA, #Pentagon, #F35, #Moscova , #Rusia