Amenințarea Rusiei în privința unui război spațial cu SUA: Armă anti-satelit testată de Moscova, avertisment pentru NATO VIDEO

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 05:15
4229 citiri
Amenințarea Rusiei în privința unui război spațial cu SUA: Armă anti-satelit testată de Moscova, avertisment pentru NATO VIDEO
Armă anti-satelit lansată de Rusia FOTO: Times of Israel

După ce săptămâna trecută administrația Biden a informat membrii NATO privind o posibilă invazie a Rusiei în Ucraina, iată că acum Moscova reacționează neașteptat, testând o armă anti-satelit și creând un câmp de resturi periculoase pe orbita Pământului. Kremlinul a făcut această demonstrație de forță, fiind probabil un exemplu de descurajare pentru alianța nord-atlantică.

Deși Ucraina nu face parte din NATO, Statele Unite și aliații săi europeni și-au exprimat în mod constant opoziția față de orice acțiuni militare ale Rusiei față de această țară, potrivit Asia Times.

Recent, Statele Unite au încheiat un Parteneriat strategic cu Ucraina, care îi asigură Kievului o modalitate viabilă de a face față unei posibile agresiuni a Moscovei. De asemenea, diverse state NATO au ajutat Ucraina să-și îmbunătățească apărarea națională, în timp ce Rusia a continuat să maseze trupe în apropierea graniței acestei țări.

Dacă Occidentul ar risca o confruntare militară directă cu Rusia din cauza unui membru non-NATO, precum Ucraina, este cu totul altă chestiune. Dar Moscova nu poate fi sigură că alianța trans-atlantică nu va interveni în cazul unui conflict cu Kievul.

Acum, Rusia a inițiat pe 15 noiembrie 2021, o demonstrație de forță surpriză, prin testarea unei arme anti-satelit, care a fost în viziunea Moscovei, un exemplu de descurajare la adresa NATO. Astfel, Kremlinul ar putea avea în vizor sateliții-spion ai Statelor Unite și NATO.

Rusia a vrut probabil să arate Washington-ului, Bruxelles-ului și Londrei, prin lansarea acestei arme periculoase, cât de departe este dispusă să meargă pentru a-și atinge obiectivele strategice, chiar și în privința Ucrainei.

SUA mutare-șoc în politica legată de Rusia: Washingtonul acțiune ireversibilă în Ucraina contra agresiunii Moscovei

Trebuie precizat faptul că Statele Unite se bazează pe sateliți, mai mult decât oricare altă țară de pe Pământ. Nu numai că aceștia reprezintă cheia comunicațiilor moderne și a tranzacțiilor economice, dar sunt și ”ochii de supraveghere” ai operațiunilor militare moderne.

Pentru a descuraja Rusia, SUA trebuie să-și testeze imediat propria capacitate de utilizare a armelor anti-satelit, pentru a arăta Moscovei că raporturile de forță spațială sunt net superioare pentru Washington.

”Îngrijorări serioase” ale SUA privind o posibilă invazie a Rusiei într-o țară din estul Europei. Directorul CIA, convorbire secretă cu Putin VIDEO

Statele Unite au acuzat Rusia că a efectuat un test al unei arme anti-satelit în spațiu, afirmând că acesta a dezvăluit intenția Moscovei de a dezvolta astfel de sisteme, care pot amenința sateliții americani și ai aliaților săi, conform Times of Israel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mutarea neașteptată a Rusiei ce surprinde Occidentul: Renunță la unele arme, dar apelează la un vicleșug
Mutarea neașteptată a Rusiei ce surprinde Occidentul: Renunță la unele arme, dar apelează la un vicleșug
Războiul lui Putin din Ucraina, chiar dacă a trecut în al 3-lea an, este într-o continuă dinamică, iar deznodământul rămâne imprevizibil, apreciază experții. Acum însă o mutare...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#arma antisatelit, #arme rusia, #arme spatiale, #Rusia arme spatiale, #tensiuni SUA Rusia, #Rusia Ucraina, #Rusia Ucraina conflict , #Rusia