Trupele speciale ruse s-au antrenat pentru preluarea controlului în estul și sudul Ucrainei

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 20:05
5144 citiri
Trupele speciale ruse s-au antrenat pentru preluarea controlului în estul și sudul Ucrainei
Trupe speciale ruse/ FOTO: zn.ua

La sfârșitul lunii septembrie, în poligonul Opuk din estul Peninsulei Crimeea, a avut loc un exercițiu al Trupelor de Desant Aerian din Federația Rusă, iar după cum a anunțat Ministerul rus al Apărării, militarii au desfășurat activități de apărare a litoralului. Subunități ale trupelor speciale (Spetsnaz) din cadrul FSB, GRU și SVR, precum și unități ale armatei ruse au simulat preluarea controlului asupra infrastructurii critice și a clădirilor administrative din estul și sudul Ucrainei.

Scenariul a fost elaborat pe baza existenței unor mișcări de eliberare națională în aceste regiuni, care au solicitat Federației Ruse să restabilească pacea în zonă. Ulterior, a intrat în acțiune desantul rusesc pentru menținerea păcii.

Potrivit portalului ucrainean zn.ua, în cazul în care autoritățile de la Kremlin vor decide să implementeze un astfel de scenariu, ostilitățile din Donbas se vor intensifica și va începe concentrarea de trupe la frontiera dintre Ucraina și Republica Belarus.

Pericolul desantării militarilor ruși în Ucraina este cu atât mai mare cu cât, în prezent, reprezentanții americani au semnalat în mai multe rânduri, în mass-media, la conferințele de presă, la întâlnirile cu aliații sau pe canalele de informații, că, în ultimele săptămâni, rușii au mutat trupe la granița cu Ucraina, a scris editorialistul departamentului de politică externă al zn.ua, Vladimir Kravchenko.

Pe măsură ce Moscova își mută unitățile militare în apropierea graniței cu Ucraina, crescând amenințarea unei invazii, Kievul și Londra au semnat un acord cadru, care prevede alocarea a 1,7 miliarde de lire sterline pentru consolidarea și dezvoltarea capacităților de apărare ale Forțelor Navale ucrainene.

Rusia folosește Crimeea pentru pregătirea forțelor sale aeriene

Rusia continuă să-și dezvolte potențialul de luptă, în ciuda declarațiilor conducerii de la Kremlin că nu există o escaladare a tensiunii în apropierea graniței cu Ucraina . Piloții unui regiment din cadrul Flotei de Nord și-au finalizat pregătirea în cadrul programului de zboruri de pe puntea unui portavion de pe aerodromul Saki din Crimeea ocupată, informează site-ul Ministerului Apărării al Federației Ruse.

În Crimeea se află complexul de inginerie și aviație tehnică de la sol (NITKA) care imită puntea unui crucișător cu avioane grele, pe care invadatorii ruși au efectuat antrenament. Piloții au efectuat peste 1000 de exerciții, inclusiv treceri peste puntea navei adverse. În zboruri au fost implicați atât piloți tineri, cât și piloți experimentați.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Aliatul lui Putin amenință cu apocalipsa nucleară: "O vorbă necugetată, o singură mişcare ar putea provoca un conflict armat"
Aliatul lui Putin amenință cu apocalipsa nucleară: "O vorbă necugetată, o singură mişcare ar putea provoca un conflict armat"
Dacă Rusia va continua să fie presată de Occident, am putea fi martorii unei apocalipse nucleare, a avertizat joi, 25 aprilie, într-un discurs rostit la Minsk, preşedintele Belarusului,...
#Rusia, #trupe speciale, #antrenament, #preluare controla, #Ucraina , #Rusia