Armata rusă a eliberat un vas capturat de pirați. Intervenția trupelor speciale VIDEO

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 18:09
65689 citiri
Armata rusă a eliberat un vas capturat de pirați. Intervenția trupelor speciale VIDEO

Marina rusă a răspuns unui apel SOS al unei nave civile capturată în largul coastelor Africii de către pirați. Apelului navei cargo civile a răspuns distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei ruse de Nord. Imagini surprinse de la acțiunea navei de război ruse au fost date publicității de Zvezda TV, publicația Ministerului Apărării de la Moscova.

Sursa citată precizează că luni, 25 octombrie, în jurul orei 13:00, echipajul distrugătorului rus Viceamiral Kulakov a primit un mesaj SOS de la nava cargo Lucia, care se afal în momentul respectiv în Golful Atlantic al Guineei, scrie publicația DefenseRomânia.ro.

Nava Lucia, sub pavilion panamez, naviga din Togo către Camerun și a fost deturnată de pirați înarmați care s-au folosit de bărci de mare viteză. Echipajul navei a reușit să se baricadeze în sala motoarelor și să transmită mesajul de ajutor navei de război ruse.

Ministerul Apărării de la Moscova precizează că de pe distrugătorul rus, un elicopter KA-27PS, având la bord o unitate specială de luptă antitero, s-a deplasat de urgență către nava capturată de pirați.

Sursa citată precizează că în momentul în care pirații au văzut elicopterul rus au părăsit de urgență nava. Ulterior, unitatea de luptă antitero a coborât din elicopter pe nava cargo, eliberând echipajul navei și inspectând nava.

Filmulețul publicat de Ministerul Apărării de la Moscova durează un minut. Imaginile au fost cu siguranță surprinse de la bordul elicopterului. Pe materialul video se poate observa distrugătorul rus, dar și cum pirații, cu ajutorul bărcilor de mare viteză, părăsesc nava cargo în timp ce elicopterul rus se apropie. Se observă o parte a momentului în care luptătorii ruși securizează perimetrul și inspectează nava cargo după aterizarea pe ea.

Distrugătorul Amiral Kulakov, împreună cu mai multe nave ale Flotei ruse de Nord, au operat timp de trei săptămâni în apele Golfului Guineea. Nava de război rusă a intrat pe 18 august în Marea Mediterană, unde s-a alăturat Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse. Misiunea respectivă a durat până pe 23 septembrie.

Citeste si:
Trupele speciale ruse s-au antrenat pentru preluarea controlului în estul și sudul Ucrainei
Trupele speciale ruse s-au antrenat pentru preluarea controlului în estul și sudul Ucrainei
La sfârșitul lunii septembrie, în poligonul Opuk din estul Peninsulei Crimeea, a avut loc un exercițiu al Trupelor de Desant Aerian din Federația Rusă, iar după cum a anunțat Ministerul rus...
Ministrul Energiei dezvăluie motivul pentru care a crescut masiv prețul la gaze. Ce legătură are Rusia și cum ar fi putut fi evitată criza
Ministrul Energiei dezvăluie motivul pentru care a crescut masiv prețul la gaze. Ce legătură are Rusia și cum ar fi putut fi evitată criza
Ministrul Energiei, Virgil Popescu a vorbit marţi, 7 decembrie, la recepția Stației de Uscare Gaze Naturale – Grup 145, Bilciurești, despre motivul creșterii prețului gazelor naturale....