Rusia umple Marea Neagra cu 30 de nave de razboi (Video)

Duminica, 22 Iunie 2014, ora 08:57
7288 citiri
Rusia umple Marea Neagra cu 30 de nave de razboi (Video)
Foto: Ukrainebusiness

Rusia desfasoara un program ambitios de reinarmare, care cuprinde imbunatatirea capacitatilor sale militare navale din Marea Neagra. Submarine, nave de mare viteza Raptor si vase pentru distrugerea minelor vor intari flota din Marea Neagra in urmatorii ani.

Flota Rusiei din Marea Neagra va primi 30 de nave de razboi in urmatorii sase ani, a declarat comandantul-sef al Marinei, Viktor Chrikov, potrivit ITAR TASS.

"Flota Marii Negre se va intari cu 6 submarine din cadrul proiectului 636 pana in 2016 si prima nava de escorta din cele 6 din proiectul 1135.6 in anul 2015.

De asemenea, vor veni 6 nave de patrulare", a spus Viktor Chirkov.

Santierul naval din St. Petersburg va lansa un submarin diesel, pe 26 iunie. "Sase astfel de submarine vor fi construite pentru flota Marii Negre, in urmatorii doi ani", a anuntat comandantul Marinei ruse.

Pe 27 iunie, Marina rusa va primi un vas din noua generatie de nave destinate descoperirii si distrugerii minelor. Acesta este proiectat de Almaz Design Burea si construit de santierul naval Sredne-Nevsky.

Marina va achizitiona 4 nave de patrulare de mare viteza Raptor dotate cu cele mai avansate sisteme de control si destinate misiunilor de debarcare si de asalt.

Flota Marii Negre este inclusa intr-un program de reinarmare pentru a imbunatati capacitatile sale din Crimeea.

#program dezvoltare flota Rusia, #flota rusa Marea Neagra, #intarirea flotei ruse Marea Neagra , #Rusia