Rusii, nostalgici dupa Uniunea Sovietica. Multi si-ar fi dorit ca URSS sa nu se fi prabusit

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 15:05

   

Rusii, nostalgici dupa Uniunea Sovietica. Multi si-ar fi dorit ca URSS sa nu se fi prabusit
Mai bine de jumatate dintre rusi regreta ca Uniunea Sovietica s-a destramat si multi cred ca prabusirea putea fi evitata.

Potrivit unui sondaj, 57% dintre rusi au deplans caderea URSS, in timp ce 30% au declarat ca nu simt niciun regret, scrie Ria Novosti. 13% dintre respondenti au raspuns cu "nu stiu" la aceasta intrebare din sondaj.

In ceea ce priveste segmentele de varsta, persoanele in etate au tins sa fie mai nostalgice decat cele tinere. Doar 37% dintre cei cu varste intre 25 si 39 de ani au spus ca nu si-ar fi dorit ca Uniunea Sovietica sa se fi destramat. In acelasi timp, 86% dintre persoanele de peste 55 de ani au raspuns ca ar fi fost mai bine daca URSS ar fi existat in continuare.

Dintre toti rusii intervievati, doar 29% au declarat ca destramarea era inevitabila, in timp ce 53% au spus ca nu era un eveniment necesar la acea vreme. Restul respondentilor au declarat ca nu stiu sa raspunda.

Sondajul a fost realizat de agentia Levanda Center, cu 1.600 de respondenti din 45 de regiuni ale Rusiei.Uniunea Sovietica a fost desfiintata pe 26 decembrie 1991.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1773 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
cuiulluipepelea
rank 1
rusii inca nu au inteles
ca la vremea aia gorbaciov nu prea a avut de ales , sistemul, cel putin la vreamea ai nu se mai putea suporta singur , birocratie armata si kgb foarte costisitoare cere-si tragea resursele dintr-o economie necompetitiva si productiva numai pe hirtie , gorbaciov a vrut sa faca un rest adica sa reporneasca de la 0 numai ca kgb si si fosti demnitari au profitat de situatie si au impartit tara si resursele intre ei exact ca-n romania poate ca au distrus mai putin , oricum acum e prea tirziu pentru reset-ul lui gorbaciov dar diferit de romania rusii o pot pune de o revolutie cind va ajunge cutitul la os.
Utilizator sters
Gorbaciov a facut parte din complotul Elitei...
.
Ghilotina
rank 5
La noi e si mai rau !
Luati de cititi !

http://politicstand.com/sad-story/

Daca ar putea , astia ar instaura din nou regimul comunist , cu arma in mana - numai ca nu mai au armata la dispozitie si nici tancurile sovietice .
LUPTAdeCLASA
rank 5
Tancurile sint bine mersi
Dar daca nu ii iubeste femeile...

It takes two for a tango.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor