Sanctiuni proaspete pentru apropiatii lui Putin si economia rusa (Video)

Marti, 29 Iulie 2014, ora 08:41
4697 citiri
Sanctiuni proaspete pentru apropiatii lui Putin si economia rusa (Video)

Presedintele american, Barack Obama, si liderii europeni au convenit sa adopte, in cursul acestei saptamani, noi masuri impotriva Rusiei, pentru sustinerea manifestata fata de rebelii pro-rusi din Ucraina.

Sanctiunile vizeaza sectoare critice ale economiei ruse, au anuntat oficialii americani si europeni, iar Washingtonul a avertizat ca Moscova maseaza din nou trupe la granita Ucrainei, pregatind, probabil, o noua incursiune in aceasta tara, scrie Wall Street Journal.

Sanctiunile economice divizeaza Rusia. Oligarhii nu il mai sustin pe Putin

"Ne asteptam ca Uniunea Europeana sa faca pasi suplimentari semnificativi saptamana aceasta in sectoare cheie ale economiei ruse. In plus, si in coordonare deplina cu Europa, SUA vor implementa masuri suplimentare", a spus Tony Blinken, adjunctul consilierului pe probleme de securitate nationala al lui Obama.

Noile masuri au fost agreate in cursul unei conferinte telefonice intre Obama, cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande, premierul britanic David Cameron si premierul italian Matteo Renzi.

Rusia sfideaza UE in ce priveste sanctiunile: Nu vom cadea in isterie. Nu e demn de o tara mare

Liderii au convenit ca Moscova nu a intreprins suficienti pasi pentru a lasa separatistii pro-rusi fara arme si a-i impinge catre un armistitiu cu Kievul. In plus, au un nou impuls dupa doborarea avionului Malaysia Airlines, cu aproape 300 de persoane la bord, de catre o racheta lansata din teritoriul controlat de rebelii inarmati de Moscova.

Blinken a precizat ca SUA se asteapta ca Europa sa adopte sanctiuni impotriva industriilor financiare, a armelor si energiei; vor fi, de asemenea, extinse criteriile potrivit carora pot fi sanctionati indivizi din grupul apropiat lui Putin.

Efectul real al sanctiunilor nu poate fi prezis - Rusia, mult mai afectata ca UE

Ministrul rus de Externe, Serghei lavrov, a explicat luni, ca si dupa rundele anterioare de sanctiuni UE si SUA, ca sunt neproductive si vor avea un efect de bumerang asupra economiilor europene. Lavrov a reiterat ca Rusia nu va impune masuri similare Occidentului si nici nu va actiona "isteric".

Citește și:
Virgil Popescu, prima reacție după ce George Simion i-a sabotat conferința de presă: ”Este o trompetă a rușilor”
Virgil Popescu, prima reacție după ce George Simion i-a sabotat conferința de presă: ”Este o trompetă a rușilor”
Virgil Popescu, ministrul Energiei, a fost nevoit să își amâne conferința de presă luni, 5 decembrie, după ce liderul AUR a dat buzna în ministerul Energiei, a deturnat evenimentul iar apoi...
George Simion a sabotat conferința de presă a lui Virgil Popescu. Jandarmii au ajuns la fața locului VIDEO
George Simion a sabotat conferința de presă a lui Virgil Popescu. Jandarmii au ajuns la fața locului VIDEO
George Simion, liderul AUR, a dat buzna la conferința de presă susținută de Virgil Popescu, ministrul Energiei, a preluat controlul microfonului și a refuzat să plece, astfel că evenimentul...