Ziare.com

Scenariul unui analist ucrainean: Romania vs. Rusia, inceputul celui de-al Treilea Razboi Mondial

de Anca Serghescu; Diana Robu
Duminica, 03 Mai 2015, ora 12:39

   

Scenariul unui analist ucrainean: Romania vs. Rusia, inceputul celui de-al Treilea Razboi Mondial
Analistul ucrainean Thomas Theiner isi continua seria de materiale in care scrie ca Romania este capabila sa se lupte cu Rusia, pentru Republica Moldova.

Thomas Theiner, scriitor si manager de productie, care a lucrat la o filiala a celei mai mari companii de film din Ucraina, scria recent ca Romania intelege ca va fi nevoita sa se lupte cu trupele ruse pe sol ucrainean, dintr-un singur motiv: Moldova.

Acum, Theiner ia in calcul un alt scenariu, intr-o analiza pentru EuroMaidanPress: trupele ruse ar putea veni pe mare, pentru a deschide un coridor catre Transnistria prin trimiterea de forte ruse in Odesa.

De ce Romania se va lupta cu Rusia - Analist ucrainean

Analistul scrie ca Putin nu a renuntat la ideea de a duce un razboi in importantul oras-port al Ucrainei: Odesa. In timp ce are nevoie de Mariupol pentru a crea o punte catre Crimeea, de Odesa are nevoie pentru a crea un coridor direct catre Transnistria.

Theiner noteaza ca Transnistria este accesibila doar prin Ucraina sau Moldova. Cum Rusia a inceput deja razboiul in Ucraina, singura cale pentru a sprijini si aproviziona separatistii din Transnistria este prin spatiul aerian romanesc, ajungand apoi la principalul aeroport din Republica Moldova, la Chisinau.

Totusi, mentioneaza autorul, Rusia nu poate furniza fortelor separatiste din Transnistria munitie si armament modern prin aeroport, deoarece Moldova inspecteaza fiecare plan de intrare. Prin urmare, Rusia va ataca, mai devreme sau mai tarziu, Odesa, pentru a deschide o linie directa de alimentare in Transnistria si a priva Ucraina de portul sau cel mai important, slabind astfel economia Ucrainei si mai mult, considera scriitorul.

Acesta continua mentionand ca, in ultimul an, mai multi agenti rusi s-au infiltrat in Transnistria, plansand bombe in birourile ONG-urilor pro-ucrainene. Aceasta campanie de teroare este menita sa intimideze populatia orasului si are rolul de a facilita o revolta a separatistilor rusi.

Pana in 9 mai, Rusia ataca Odesa

Theiner sustine ca aceasta revolta organizata va veni cu doar cateva zile inainte ca fortele rusesti sa atace Odesa. Autorul avanseaza si un termen la care orasul-port din Ucraina ar putea fi atacat. Acesta considera ca 2-9 mai este o perioada critica, argumentand ca aceste date "sunt esentiale in propaganda rusa". Anul trecut, pe 2 mai, a avut loc prima tentativa de a lua cu asalt Odesa, dar separatistii au fost invinsi. Cum la 9 mai se aniverseaza 70 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial - ultima data Rusia si-a extins cu succes imperiul colonial - Theiner este de parere ca saptamana care urmeaza este critica pentru Odesa.

Odesa este insa pazita zilele acestea de Brigada 28 Mecanizata, precum si de un batalion al Garzii Nationale ucrainene. "Prin urmare, orice miscare ruseasca ar esua rapid cu varsare de sange, ceea ce este exact ce isi doreste Kremlinul. Putin are nevoie astfel de varsari de sange ca pretext pentru a trimite marina rusa si fortele aeriene sa atace Odesa", mai scrie analistul ucrainean.

Potrivit acestuia, Putin are nevoie de un masacru in Odesa pentru a justifica o interventie militara directa si, prin urmare, va fi un asemenea masacru. De indata ce propaganda rusa are pretextul, fortele ruse si transnistrene fara insigna vor ataca Odesa. Inca o data, sustine analistul, Putin va sustine ca nu este vorba de soldati rusi, ci de "forte de aparare locale". Chiar daca aceste forte nu au puterea necesara pentru a cuceri Odesa, este nevoie de ele sa distraga atentia fortelor ucrainene, astfel incat Flota rusa a Marii Negre si Fortelor Aeriene ruse sa poata organiza un atac pentru a prelua Odesa.

Analistul aminteste si ca, pana in 2013, flota rusa la Marea Neagra avea patru nave din clasa Ropucha si trei din clasa Alligator. Odata cu ocuparea Crimeii, insa, inca doua nave Ropucha au ajuns la Sevastopol. Aceasta flota ar putea transporta aproximativ 1.200 de militari cu 30 de tancuri si 200 de vehicule la Odesa, insa nu ar fi de ajuns sa invinga Brigada Mecanizata a Ucrainei, mai ales ca exista riscul ca cel putin o nava sa fie scufundata de fortele ucrainene. Nici fortele aeriene rusesti nu ar putea ateriza in Odesa fara a fi depistate de radarele ucrainene, de aceea, argumenteaza Thomas Theiner, rusii ar avea nevoie de o diversiune.

Avioanele Fortelor aeriene rusesti, singure, nu pot ateriza in Odesa, pentru ca ar fi depistate de radare cand trec de Marea Neagra, iar Ucraina ar avea suficient timp sa-si organizeze apararea in Odesa si sa doboare zeci de avioane rusesti. De aceea, fortele ruse vor ataca Odesa "din dos", pentru a elimina artileria de coasta si Brigada 160.

Intre Transnistria si Odesa sunt doar 60 de km, fara obstacole naturale, iar o armata de 3.000 de oameni poate ajunge la Odesa in mai putin de doua ore. O asemenea forta va asigura si plajele de la sud de Odesa si, mai rau, va cuceri si aeroportul Lymanske, aflat la doar 3 km in spatele granitei Transnistriei.

Cu Brigada 160 redusa la tacere, cu fortele de coasta distruse, cu aeroportul in mainile sale si Brigada 28 Mecanizata angajata in lupta, Rusia poate desfasura Brigada Marina 810 pe plajele Odesei si trimite forte in Lymanske in doar o zi. In acelasi timp, Kremlinul va anunta ca este "fortat" sa intervina pentru a salva populatia rusa din Odesa, astfel incat sa nu fie masacrata de "nazistii ucraineni sponsorizati de NATO". Si Putin va spune ca NATO a procedat la fel cand a intervenit sa salveze populatia din Benghazi, sa nu fie masacrata de fortele lui Gaddafi, in 2011.

In cateva zile, Rusia va putea transporta cel putin trei brigade la Odesa. Marea intrebare este ce va face Brigada Mecanizata 28: va intra in Odesa, iar in acest caz orasul va fi distrus de Rusia, in asediul care va urma, sau se va retrage, salvand orasul si populatia de la distrugerea totala.

Analistul atrage atentia ca clasa politica ucraineana, "ultra-incompetenta", nu a reusit sa-si pregateasca apararea in Odesa anul trecut, el fiind de parere ca Kievul va reactiona intrand cu Brigada Mecanizata 28 in Odesa. In acest caz, va fi distrusa total, mii de civili murind. In cele din urma, comandantul brigazii va ignora ordinele si se va retrage catre Mykolaiv, pentru a-si salva oamenii si ce-a mai ramas din Odesa.

Cat despre Rusia, aceasta isi va extinde teritoriul aflat sub control catre est, pana cand va ajunge la limanul Tylihul, un obstacol natural. Cat de departe spre nord vor ajunge fortele ruse nu este inca clar, mai ales ca nu exista bariere naturale la nord de Odesa. Analistul este de parere ca Rusia isi va stabili linia de front pe granita Transnistriei, la circa 25 de km nord fata de Tiraspol. De acolo, va merge in linie dreapta catre limanul Tylihul, lasand mare parte din Transnistria expusa unui atac ucrainean. Kremlinul va insista insa ca Transnistria este neutra, iar un atac al Kievului va duce la un razboi total intre Rusia si Ucraina, pentru ca Moscova se va simti "obligata" sa-si apere aliatul "nevinovat".

Regiunea-cheie Budjak

Fortele ruse vor avansa de asemeni la sud de Odesa, pentru a ocupa regiunea Budjak, in care traiesc multe etnii. Pana in 1940, aceasta facea parte din Moldova. Azi, aceasta regiune este separata de Ucraina de limanul Dniester si se poate ajunge la ea doar pe doua cai: limanul Zatoka sau prin orasul Palanca, din Republica Moldova. Daca Rusia ocupa Budjak, Moldova va fi lipsita de aparare. Rusia va putea lovi Moldova din sud, fara vreo bariera naturala in cale. Cu Budjak in maini, Rusia va putea repune in aplicare scenariul de la Donbas, trupe ruse intrand in Moldova, la fel arme si mercenari.

Potrivit analistului, tinand cont de acest scenariu, odata cu intrarea trupelor ruse in Odesa, Romania va fi fortata sa ocupe Budjak. Mai mult, fortele din Galati, de la granita cu Ucraina, vor merge catre Izmail, in Ucraina, pentru a opri rusii sa aterizeze aici. In plus, forte romanesti vor merge si la Chisinau, pentru a preveni un atac al rusilor si transnistrenilor.

Practic, fortele romane vor pazi partea sudica a limanului Dniester, dar si coasta Budjak. Vor pazi, impreuna cu fortele moldovene, linia ce desparte Moldova de Transnistria. Ucraina se va bucura de aceasta situatie, pentru ca, astfel, Budjak nu va cadea in mainile rusilor, iar mii de rusi nu vor inainta mai departe de raul Dniester.

Intrarea Romaniei in razboi

Vor urma amenintarile Rusiei catre Romania. Ucraina va aproba public interventia Romaniei. Romania va avea cinci brigazi la Dniester, patru in rezerva si va fi sprijinita de trei brigazi din Republica Moldova. Cel putin doua brigazi ucrainene vor fi la nord de Odesa. Astfel, fortele rusesti si cele transnistrene vor fi depasite numeric. In plus, Romania ii poate taia Rusiei caile prin care primeste cele trebuitoare la Odesa. Un atac al rusilor impotriva Romaniei nu va face decat sa aduca SUA in razboi. Analistul considera ca Putin, daca inca e in toate mintile, nu va merge mai departe, acceptand situatia, mai ales ca telul Moscovei nu e sa anexeze Moldova, ci sa distruga Ucraina si NATO, invadand Tarile Baltice.

In final, este mai putin riscant pentru Romania sa ocupe Budjak si sa-si trimita armatele in Moldova, decat sa stea cu mainile in san cat Rusia ocupa Budjak. Altfel, se va ajunge, in final, la un razboi Rusia-Romania, insa in conditii mult mai putin avantajoase pentru Romania. De aceea, e de parere analistul, cel mai bine e ca Romania sa-si "updateze" planurile de aparare, care deja includ apararea Moldovei, si sa colaboreze cu Ucraina in ceea ce priveste ocuparea Budjakului cat mai curand posibil, imediat ce trupele rusesti ajung in Odesa.

In plus, Romania si Moldova vor trebui sa semneze tratate si sa se reuneasca rapid, declarand Transnistria teritoriu ocupat temporar. Daca Rusia anexeaza Transnistria, nu va face decat sa atraga si mai multe sanctiuni.

In plus, aminteste analistul, Romania este o tara membra NATO, iar Rusia nu poate castiga un razboi cu aceasta.

Daca Kremlinul va alege sa inceapa operatiunile militare impotriva Romaniei, atunci Romania va face astfel incat fortele rusesti sa nu mai primeasca cele trebuitoare la Odesa, ceea ce Rusia nu-si poate permite. Un atac fatis asupra Romaniei va aduce in lupta NATO si SUA. De aceea, e de parere analistul, Rusia nu va ataca direct Romania, ci o va hartui. Romania va trebui sa duca aceasta lupta singura, pentru ca "liderii slabi ai UE" nu se vor implica decat in conditiile in care Romania e atacata.

Despre potentialul de lupta al Romaniei, analistul spune ca pe uscat se descurca, la fel si pe apa, desi mai putin bine, in timp ce pe calea aerului nu avem nicio sansa.

Analistul remarca faptul ca echipamentul armatei este vechi si trebuie inlocuit total: ne trebuie tancuri care sa le inlocuiasca pe cele TR-85M1, noi vehicule de infanterie, in locul celor de tipul MLI-84M, drone si multe altele.

Marina romana, desi cu multi membri, este si ea depasita. Ii lipsesc submarinele si fregatele de aparare.

Pe calea aerului, Romania ar fi invinsa, cu aparatele sale F-16 (12 la numar) si MiG-21 LanceR (36) in numai cateva saptamani. Ar putea tine piept Rusiei - pentru ca nu-si permite sa cumpere inca 48 de aparate F-16 - doar facand lobby pe langa SUA, pentru a obtine 48 de aparate folosite, catre sa fie modernizate in Turcia.

Scutul de la Deveselu, ineficient. Inceputul celui de-al Treilea Razboi Mondial

Analistul mai noteaza ca, in cazul unui atac al fortelor romane si ucrainene asupra celor rusesti, Rusia ar putea folosi arme nucleare. Atunci, scutul de la Deveselu nu ne-ar putea apara nici pe noi, nici pe Moldova, fiind prea departe pentru a apara orasele de coasta.

Romania, pe de alta parte, "ar putea fi desteapta" si sa nu atace, ci sa astepte rabdatoare ca Rusia sa intre in colaps economic sau pana cand Kremlinul isi pierde rabdarea si ori ataca Romania ori Tarile Baltice, intrand intr-un razboi cu NATO, din care nu are nicio sansa de a iesi invingator.

Daca Rusia va ataca pe uscat, inseamna ca se va fi pornit deja Al Treilea Raboi Mondial, sustine analistul. In acest caz, Romania va fi primul stat tarat intr-un razboi la scara mare. Vor urma Belarus, Turcia, care va tine partea Azerbaidjanului, pe care Rusia va pune sigur ochii, gratie bogatiilor naturale, si tot asa, conchide Theiner.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 38053 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
34 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ziare.com este un site controlat de rusi

prin intermediul ambasadei lor din romania ! rusii au interes sa promoveze imagine celor care au facut si fac rau romanilor , basescu , udrea si a gastii lor adunate in pmp !

 

acesta nu este un simplu scenariu !

este un atac la SIGURANTA romaniei , la linistea cetatenilor ei , promovat de ziare.com si platit de ambasada rusiei in romania !

 

Azi fiind ziua libertatii presei

se poaye scrie ca domnul Thomas Theiner este ucrainean.Si daca Putin este comparat in dictatura cu Ghadafy,perioada de dupa Putin se poate compara cu a Libiei libere de azi .

 

Chiar daca nu conteaza, e Thomas Theiner ucranian cum e

Attila Verestóy urmasul lui Decebal.

Rusii si gurile Dunarii...

In timpul razboiului din 1877 Romanii au fost aliati cu Rusii.
In ciuda aliantei, Rusii au rapit de la Romani partea sudica a Basarabiei ,care apartinea Romaniei, numai pentru a ajunge la gurile Dunarii.
Aceleasi interese le au si acum.

Asa o fi dar

care a fost atitudinea marilor nostri "aliati ".Au dat ei vreun semn de opunere,sau macar un protest ?Sau ca in toate rasboaieie ? Rusii daca nu aveau pe nimeni alaturi nu ar fi luat nimic.

Informatia dumitale este vetusta

Ti s-a m-ai spus ca electronul acela circula haotic prin hardware-ul cu pricina.

Rusii au fost "impinsi mult inapoi peste Nipru: La gurile Dunarii sunt nist rusi mai infometati, mai rai, mai parsivi, si care scriu aceeasi istorie ....imperialista de sorginte tarista, ori bolsevica.
Cu alte cuvinte, Istoria pritocita la Kiev la nivel academic si propagata in scolile imperiului postsovietic hoholoesc este aceiasi cu cea din ..... timpurile sovietice.

rusii ne-au luat bugeacul, dar ne-au dat dobrogea

Ai dreptate partial In 1878 in urma pacii de la san stefano, rusia ne-au luat sudul basarabiei si ne-au dat la schimb dobrogea de la otomani plus orasul silistra de la bulgari. Mihai kogalniceanu a facut scandal si rusia nu ne-a mai dat orasul silistra. Pe atunci eram aliati in razboiul ruso-romano-turc, si am luptat pentru independenta si i-am eliberat si pe bulgari. Totusi rusia nu ne-a tratat ca pe un aliat si ca pe un pion de-al sau. Oricum puteau sa nu ne de-a dobrogea si sa ne ia si sudul basarabiei ca nu aveam ce face. Dobrogea are o mai mare importanta economica si strategica ca bugeacul, gandeste-te doar la delta dunarii. Bulgaria face scandal ca dobrogea a fost a lor, dar noi am obtinut-o de la imperiul otoman ci nu de la bulgari ce in 1877 nu exista ca stat, ea obtinand independenta in 1908. In ceea ce priveste cadrilaterul asta stim ca nu a fost al nostru si a ajuns printr-o imprejurare favorabila noua in 1913, apoi in 1918 bulgarii cu germanii cucereau bucurestiul si regele si guvernul se refugiasera la iasi.

"Jocuri de razboi", cam asa am putea numi aceste scenarii cam

fanteziste ale analistului ucrainean!

 

omul are dreptate,dar numa sa sune Maria Sa Stefan,de la Putna

,din bucium....!!!!

Urmasii razesilor Mariei Sale sunt tari si viteji;

"Ucraineanul" Tomas Theiner dreptate are . Numai ca, o leaca de antrenament n-ar strica inaintea infruntarii Marelui Urs:

Pentru inceput. recucerirea Codrilor Cosminului, a Hotinului si Cetatii Albe si a pristanistilor de la estuarul Nistrului ar face bine pentru ....incalzire.

Si totusi,.....dupa ce vom fi fortat Nistrul, si ne vom imfrunta la ranta ca mai dreapta-i...... cu "benzinaria" de la Baltica la Pcific, nu ne-am putea trezi bombardati de McCain, asa cum au facu-to precedesorii acestuia, in alianta cu albionarii?

Sunt aiureli, evident

Nu numai ca noi nu vom putea niciodata sa incepem un razboi cu Rusia (de unii singuri? - este aberant), dar sa luptam pentru Republica Moldova pentru ce sau in ce scop? Suntem membri NATO si ai Uniunii Europene si nu putem introduce teritorii pentru ca asa vrem noi.
Unirea Romaniei cu Republica Moldova nu se va putea face (eventual) decat dupa ce intra si ei in NATO si Uniunea Europeana sau dupa ce iesim noi din NATO si Uniunea Europeana (ceea ce, evident, nu ne dorim sub nici o forma).

Mankurtii de astazi

"dar sa luptam pentru Republica Moldova pentru ce sau in ce scop?"
In "scopul" ca este o partedin Romania, eapita de rusi sub mastile de "ortodocsi", "eliberatori anti-turci, "bolsevici", "democrati".
In legenda despre mancurti (prizonieri carora prin mijloace de o cruzime asiatica li se sterg memoria, vointa, nazuintele, initiativa, transformandu-i in sclavi perfecti, care executa orbeste ordinele si nu au alta grija decat indestularea burdihanului) relatata intr-un capitol al cartii, toata lumea a vazut o parabola pentru "Homo sovieticus".
http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/misterele-cuvintelor-mancurt-a-mancurtiza-mancurtizare-4744548/

Nu toti cei care sunt contra romanilor astazi o fac pt. ca au fost terorizati. Mai recent din cauza urii, pentru bani sau ambele.

sigur ca sunt aiureli....

AIURELI promovate pe bani puturosi primiti de la rusi !

probabil asta,a sarbatorit 1 mai,cu vamaiotzii nostri si are capul

aburit bine !!!....Pacat,ca nu mai ie base,ca sa ne ordone sa trecem Prutul,ca io ma si grabeam,sa apuc si io vo 300 Ha,ca mai putin,nu le pot munci si aicea in Romania nu mai ie o asa blana de loc !!!

 

"Romania este capabila..."

Dar cita vointa este din partea unor politicieni corupti si guvernanti "amortiti"?

Cita dragoste de neam si Tara exista?

Clipa adevarului se apropie...

 

O INTREBARE a lui Mos Ion Roata

Atunci cand se copiaza articolele "analistilor" straini sau se iau interviuri kilometrice ca cel de azi, cui i se platesc drepturile de autor doamnelor Dana si anca ? sau "domnului anal. Thomas" ???

Scenarii de inspiratie necesare atmosferei de razboi

pentru a obisnui lumea si a introduce ura. Dumnealui stie ca a scris in trecut,scrie acum si va scrie si in viitor. In trecut la comanda celor de ieri,in prezent la a celor de azi,iar maine despre.....cat a iubit pacea.Ca oricare vulpe.

 

Pentru ca veni vorba de scenarii pentru echidistanta

trebuie prezentata si 'varianta' ruseasca.
http://actualcomment.ru/chego-khochet-putin.html

Sa stiti ca denumirea de analist nu vine de la verbul "a analiza"

ci de la altceva. @ :-)
Pentru ca asta fac analistii lui peste prajit. Uitati-va la tot ce au zis analistii de-a lungul timpului, despre diferite chestii... si... ce s-a adeverit? NIMIC, dar... NIMIC...
Noi suntem fraieri ca punem botu' la niste *** de cuc.

P.S. Probabil sa analistii astia sunt platiti destul de bine...

 

DOMNUL THOMAS e foarte rational

Dumnealui ,cu manuta lui scrie ca"Romania va intelege ca va lupta alaturi de Ucraina,dintr-o singura ratiune :Moldova. De fapt aceiasi experienta am avut-o si in 1941.Am inteles sa luptam impreuna cu ungurii dintr-o singura ratiune :Ardealul. Consecintele,practic inca nu s-au terminat.Am invatat sa fim aliati cu ocupantul ? Poate ce da,poate ca nu.

 

Ucrainenii din Transnistria si cei de la Kiev, LA FEL,

dar la fel sunt alaturi de rusi, de un sfert de veac.

Ocupatia in Moldova de sud (Bugeac) si Moldova de miazanoapte (nordul Bucovinei) trebuia supervizata de catre Moscova. Pe de alta parte, ei judeca cam asa - granitele in Europa sa nu se schimbe cu o singura modificare: sa primeasca Transnistria (a Moldovei conform Status quo-ului din prezentul Actual, dar ei sa nu ofere ceva in schimb (intrucat aceluiasi Status quo ACTUAL prezent) Insula Serpilor, Petrolul din MN Basarabia Veche, Hotinul sunt "pamant ucrainean".
'Rat'ai dreq de MALOrusi (cu mal de la malign).
PS: Intebare pentru Stanica, doctorul de strange techini si altii ca ei - de ce antirus (rusofob) este singura atitudine acceptabila, de ce n-ar fi malorusofob este ilegal?

Copile,

" T.T este scriitor si manager de productie, care a lucrat la o filiala a celei mai mari companii de film din Ucraina " si le rog pe Diana & Anca, se ne avizeze cand ruleaza filmul cu scenariul propus.
Dupa ce vedem filmul si ne " prapadim " de ras, daca mai avem chef, ne apucam sa lucram si pamantul cumparat de tine.

 

"Pana in 9 mai, Rusia ataca Odesa" ?!?

Prin alte parti se vorbeste de ofensiva Ucrainei asupra regiunilor separatiste ar incepe pe 8-9 mai.'bine' ca nu se calca pe bataturi unul pe altul.
Or vrea americanii un razboi dus de tari satelit dar nu-i vad pe romani luptind in Ucraina ...'pentru patrie'. Poate ii vor zgindari pe japonezi impotriva Chinei ,pe pakistanezi vs. indieni, vor da ok-ul Israelului sa atace Iranul, concomitent cu izbucnirea unor revolutii 'potocalii' prin Argentina,Venezuela,Georgia si dece nu intr-un '......istan'.
Stramosii nostri ardeau recoltele...... si plecau in munti. Acum altii ne ard padurile ,resursele si dupa ce au parjolit tot pleaca precum lacustele in alt loc de supt.
Daca nu pot avea Ucraina macar sa o faca varza . Nu-i cazul nostru. Noi sintem deja varza...Bruxelles .

 

Pe cate-mi aduc aminte

in 1049 cand rusii URSS au ocupat Basarabia si Bucovina,nu a existat nici un protest dela domnii conducatori din vest.Doar cand romanii au "indraznit sa le recusereasca" s-au trezit cu niste realitati.Acum,dupa tratatele de pace,noi "am restituit URSS cele doua provincii.Asta chiar daca domnul Dr in Istorie i-mi pune nota 1.

mai sunt si

analisti dementi, care au numai raboaie in creieri !

 

Domnu' scenarist ucrainian bate campii rau de tot!

Primo. Nimeni nu va interveni in razboiul civil din Ucraina. In orice caz, Romania nu!
Secundo. Moldova se va intoarce la tara mama atunci cind va fi matura si cand o sa inceteze cu 'neutralitate' ridicola, care ascunde doar slugarnicia in fata rusilor.
Terzio. Mai debraba ma gandesc la intoarcerea teritoriilor romanesti, populate de romani, pe care Ucraina le are cadou de la rusnaci!

Asa ca la revedere si la gara, draga scenaristule. Cine putea scrie (traduce) un asemenea articol, decat specialistele in croitorese si coafori, pardon, designeri si hair stylisti... Sper sa nu provoace al 3lea RM cu aceste facaturi jurnalistice :)))

 

E bine ca ai pareri insa realitatea este alta

Cugeti: "Moldova se va intoarce la tara mama atunci cind va fi matura si cand o sa inceteze cu 'neutralitate' ridicola, care ascunde doar slugarnicia in fata rusilor."

Dreptul international te contrazice. Un teritoriu luat prin fortza, unde populatia a fost exterminata/stamutata (1,5 milioane de romani au fost asasinati prin Siberia sau pe loc), nu apatine agresorului.
Romanii deportati si ucisi au fost inlocuiti cu rusi, ucraineni sau asiatici. Romanii ramasi au fost supusi unui proces infiorator de desnationalizare, prin terare si minciuni.

Insulele Kurile luate de bolsevici de la Japonia, unde nu mai este niciun japonez, sunt considerate de intrega lume ca teritoriu japonez rapit.

Fara sa vrei (probabil) faci jocul vrajmasilor seculari ai Romaniei.
Sa nu uitam ca la Judecata, in fatza lui Hristos, vom da socoteala pentru orice fapta dar si vorba.

Crestinule

Leii,Tigrii.Vulturii,si lupii,nu se cearta decat la impartirea prazii.Ei cand nu sunt flamanzi nu se cearta niciodata.Iara noi,ce sa facem ?Numaram gentile doamneI Udrea la antena 3.Vorbarie,vorbarie,ca nu vad nici bani sa se intoarca,nici un presupus belsug in viitor

Thomas Theiner este un putzoi care nici nu a facut armata

Insa prin toate articolele lui panicarde incita opinia publica la razboi intre Rusia si Occident - Cred ca l-au islamizat (sodomizat) niste ciuhapi cu barbi stufoase, altfel nu se explica excesul de zel prin care vrea sa mute in Europa problemele Orientului Apropiat

 

Are si un nume

de orientul mijlociu.Crede ca intifada de-acasa de la el e maidanul din zona.

@ aiurea aiurea

aveti absoluta dreptate, urmarescx acest site(ziare.com) si e mai mult ca evident ca e controlat de rusnaci, marii latrai care publica zilnic abureli au aparut direct rank5 de asemeni contoarele de punctare pot merge in ambele directii , deci daca a-i depunctezi la EI APAR PUNCTE , si invers pentru persoanele ne agreate care isi "permit" sa nu fie de acord cu aburelile lorsingura solutie e boicotarea ziare.com e un mizerabil site de propaganda si sondaj de opinie rusesc.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor