Se va face dreptate pentru Nemtov? Teoriile Moscovei pentru asasinat

Autor: Ana Ilie
Sambata, 28 Februarie 2015, ora 12:33
3920 citiri
Se va face dreptate pentru Nemtov? Teoriile Moscovei pentru asasinat
Foto: Yarl

Intreaga lume arata cu degetul care presedintele Vladimir Putin, acuzat ca are "oceane de sange" pe maini, dupa asasinarea politicianului rus de opozitie Boris Nemtov, langa zidurile Kremlinului, vineri seara. Presa rusa lanseaza insa pe piata mai multe motive ale crimei, care incearca sa arunce vina in alta directie.

Fosta publicatie a Guvernului sovietic, Izvestia, scrie ca echipa care ancheteaza asasinarea lui Nemtov are mai multe teorii.

Una este ca acesta s-a aflat, in ultimii ani, in legatura cu diferite structuri din Ucraina, inclusiv reprezentantii "partidului de razboi" (Frontul National -n.red.), asa ca este posibil ca opozantul rus sa fi indeplinit unele sarcini pentru acestia. O alta teorie este ca uciderea lui Nemtov este o incercare de a destabiliza Rusia. In fine, exista si posibilitatea ca uciderea sa sa fi avut legatura cu viata personala, scrie sursa citata.

Boris Nemtov, asasinat langa Kremlin, opozitia rusa reactioneaza: Putin are oceane de sange pe maini! (Video)

Mai intai, investigatorii incearca sa determine ce anume a facut recent Nemtov in Ucraina, unde s-a intalnit cu mai multi politicieni si oligarhi. Acestia l-ar fi putut insarcina pe politicianul rus sa destabilizeze situatia in Rusia. Insa cum aceasta fractura in societatea rusa nu a avut loc, ba dimpotriva, continua sursa citata, oligarhii au realizat ca nu vor obtine rezultatul dorit asa ca l-au eliminat pe Nemtov.

A doua teorie are tot legatura cu politica - ar putea fi vorba despre un asasinat la comanda, pentru a da o lovitura puterii printr-o provocare. Opozantii interni si externi ar fi putut alege sa faca o "victima" pentru a destabiliza Rusia. Sursa citata se indoieste totusi de eficienta acestei strategii pentru ca Nemtov ar fi avut un rol "minim" in societate.

In fine, a treia teorie spune ca fata care se afla cu Nemtov la momentul asasinarii acestuia, ucraineanca de origine, ar fi zburat recent din Moscova cu destinatia Elvetia pentru a face un avort. Sa fie Nemtov singurul sau partener, se intreaba sursa citata, care nu exclude posibilitatea ca politicianul rus sa fie victima unei drame amoroase.

Liderul rus al opozitiei, impuscat mortal in centrul Moscovei, langa Kremlin - Se temea ca Putin il va ucide

Boris Nemtov, fostul vicepremier rus si unul dintre cei mai aprigi si virulenti contestatari ai lui Vladimir Putin, a fost impuscat mortal vineri seara, in centrul Moscovei, in apropiere de Kremlin.

Politicianul liberal ar fi fost impuscat de patru ori in spate de un barbat care a reusit sa fuga intr-o masina alba.

Nemtov a fost atacat in timp ce se plimba alaturi de o tanara ucraineanca in centrul Moscovei, pe podul Bolsoi Moskvoretki, in apropiere de Kremlin.

Asasinarea fostului vicepremier vine cu o zi inainte de marsul opozitiei, anuntat pentru 1 martie la Moscova.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, a precizat ca liderul rus va supraveghea personal ancheta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nemtov ipoteze asasinat, #asasinat politician rus scenariu , #Rusia