SUA au refuzat sa primeasca o delegatie condusa de premierul Rusiei

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 16:28
4140 citiri
SUA au refuzat sa primeasca o delegatie condusa de premierul Rusiei

SUA au respins propunerea facuta de Rusia de a trimite o delegatie oficiala condusa de premierul Dmitri Medvedev la Washington si o delegatie americana la Moscova pentru discutii mai aprofundate vizand cooperarea in Siria, a declarat miercuri ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, vorbind in Duma de Stat, camera inferioara a Parlamentului rus.

"Chiar astazi am primit un raspuns oficial. Ni s-a raspuns ca nu pot trimite o delegatie oficiala la Moscova si nici nu pot sa primeasca o delegatie rusa la Washington", a remarcat Lavrov.

El a indicat ca, in urma cu o zi, presedintele Vladimir Putin amintise de aceasta initiativa rusa de a trimite la Washington o delegatie la nivel inalt, condusa de premierul Dmitri Medvedev, care sa aiba in componenta sa experti militari, reprezentanti ai serviciilor secrete si diplomatiei ruse, relateaza Interfax si Reuters.

"Noi am facut aceasta propunere la sfarsitul lunii septembrie", cand presedintele rus Vladimir Putin a luat cuvantul in deschiderea reuniunii Adunarii Generale a ONU la New York, a indicat Serghei Lavrov.

In mesajul partii americane se mentiona ca singurul lucru de care SUA sunt interesate este de a conveni asupra masurilor destinate sa permita evitarea incidentelor in Siria.

Militari americani si rusi vor avea o noua runda de convorbiri miercuri asupra sigurantei in spatiul aerian al Siriei pentru a evita o ciocnire accidentala in timpul raidurilor aeriene pe care cele doua tari nu si le coordoneaza in Siria.

Citeste si:
Nicușor Dan s-a vaccinat cu prima doză împotriva Covid-19
Nicușor Dan s-a vaccinat cu prima doză împotriva Covid-19
Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat joi dimineața, 9 decembrie, într-o intervenție la Digi24, că s-a vaccinat cu prima doză împotriva Covid-19. În trecut, edilul a anunțat în...
Decizie așteptată a CCR la sesizarea PSD privind conducerile interimare ale televiziunii și radioului public
Decizie așteptată a CCR la sesizarea PSD privind conducerile interimare ale televiziunii și radioului public
Curtea Constituţională (CCR) ar putea să se pronunțe joi, 9 decembrie, cu privire la decizia asupra sesizării PSD în legătură cu proiectul privind asigurarea continuităţii conducerii...