SUA, sanctiuni oficiale pentru Rusia - ce sectoare sunt vizate

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 18:43
3071 citiri
SUA, sanctiuni oficiale pentru Rusia - ce sectoare sunt vizate

Statele Unite au anuntat oficial, vineri, care sunt sanctiunile economice care vor fi impuse Rusiei. Printre ele, este vizata si cea mai mare banca a tarii.

Cea mai noua runda de sanctiuni impuse de autoritatile americane Rusiei interzice oferirea de finantare catre Rostec, un mare jucator pe piata produselor tehnologiei industriale, scrie The Wire.

De asemenea, se adauga pe lista institutiilor financiare sanctionate si compania Sberbank, cea mai mare banca a Kremlinului. Si alte banci rusesti au fost atinse de sanctiuni.

Si Obama a anuntat noi sanctiuni pentru Rusia: Cum vor SUA sa-l izoleze pe Putin

In plus, au fost blocate conturile mai multor companii din domeniul Apararii, in timp ce sanctiuni importante au fost aplicate si in ce priveste exportul de bunuri, servicii si tehnologie pentru forat.

"Trezoreria a impus si sanctiuni care interzic exportul de bunuri, servicii (fara a le include pe cele financiare) sau tehnologie pentru a sustine explorarea sau productia in apele Rusiei, in largul Arcticii sau proiectele de gaze de sist care au potential de a produce petrol, catre cinci companii energetice rusesti - Gazprom, Gazprom Neft, Lukoil, Surgutneftegas si Rosneft", transmit autoritatile americane.

Noile sanctiuni ale UE impotriva Rusiei au intrat in vigoare - Companii si apropiati ai lui Putin, vizati

Presedintele american Barack Obama a anuntat, joi, ca Statele Unite vor impune o noua serie de sanctiuni Rusiei, vineri, alaturandu-se astfel Uniunii Europene, intr-o incercare de a pune presiune pe presedintele Vladimir Putin, din cauza prezentei militare ruse in Ucraina.

Rusia raspunde noilor sanctiuni anuntate de UE - Ce masuri ia Moscova

Criza continua in Ucraina: UE aplica noi sanctiuni Rusiei - sunt vizati apropiatii lui Putin

Rusia, pregatita de represalii elaborate, daca i se vor impune noi sanctiuni

Uniunea Europeana a decis, joi, sa aplice noi sanctiuni economice impotriva Rusiei, pentru implicarea Moscovei in conflictul separatist din estul Ucrainei.

Ulterior, vineri, au intrat in vigoare aceste sanctiuni economice impotriva Moscovei, ele prevazand inghetarea activelor si interdictie de calatorie in Uniunea Europeana pentru alte zeci de personalitati ruse, printre care si Vladimir Jirinovski.

De asemenea, noile masuri vor restrictiona accesul firmelor si bancilor rusesti pe pietele de capital europene si vor limita exporturile unor produse high tech. In replica, Moscova a anuntat noi represalii, anuntand ca ar putea adauga si produse nealimentare pe lista anterioara de interdictii.

Citeste si:
Mesajul ministrului român de Externe pentru rușii care vor să vină Deveselu. Care este situația diplomaților români din Ucraina
Mesajul ministrului român de Externe pentru rușii care vor să vină Deveselu. Care este situația diplomaților români din Ucraina
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi, 27 ianuarie, că scutul de la Deveselu nu este o amenințare pentru Rusia, lucru de care se pot convinge oficialii de la Moscova făcând o...
Dan Barna: ”PNL și AUR sunt sateliții PSD”. Cum explică fostul lider al USR neînțelegerile din propriul partid
Dan Barna: ”PNL și AUR sunt sateliții PSD”. Cum explică fostul lider al USR neînțelegerile din propriul partid
Fostul lider al USR Dan Barna a analizat joi, 27 ianuarie, situația politică în care a ajuns PNL în urma coaliției cu PSD. Acesta a vorbit și despre neînțelegerile din partidul din care...