SUA si Marea Britanie, avertisment pentru Rusia: Nu folositi pretexte pentru a invada Ucraina!

Sambata, 09 August 2014, ora 14:26
5170 citiri
SUA si Marea Britanie, avertisment pentru Rusia: Nu folositi pretexte pentru a invada Ucraina!

Guvernele Statelor Unite ale Americii si Marii Britanii au transmis avertismente Rusiei sa nu foloseasca pretextul trimiterii unor ajutoare umanitare in estul Ucrainei pentru a plasa trupe in aceasta tara.

O asemenea inteventie ar fi "complet inacceptabila" si "vazuta drept o invazie a Ucrainei", a transmis ambasadorul SUA la ONU, Samantha Power, relateaza BBC.

De asemenea, noul ministru britanic de Externe, Philip Hammond, a avertizat Kremlinul: "Cer cu putere Rusiei sa evite orice actiuni provocatoare". Cabinetul sau a transmis rapoarte care arata ca vehicule militare rusesti au intrat deja in Ucraina.

NATO avertizeaza: Rusia ar putea invada Ucraina sub pretextul unei misiuni umanitare

"Sunt profund ingrijorat de rapoartele privind o intensificare a trecerii de arme grele pe teritoriul suveran al Ucrainei, dinspre Rusia, precum si de rapoartele ca fortele armate rusesti fac exercitii pentru o 'interventie umanitara' intr-o tara terta.

Conditii pentru asemenea interventie in estul Ucrainei in mod evident nu exista. In aceste imprejurari, o asemenea interventie ar fi nejustificata si ilegala", a subliniat Hammond.

Anterior, Ministerul rus al Apararii a transmis ca s-au incheiat exercitiile militare din sudul tarii si ca fortele armate se vor intoarce in bazele permanente. NATO a transmis ca Rusia a detasat aproximativ 20.000 de trupe in apropierea granitei cu Ucraina.

Seful NATO ameninta: Ce pateste Rusia daca invadeaza Ucraina

Rusia, niciun gand sa invadeze Ucraina: As vrea sa le explic ceva oficialilor NATO

De altfel, si organizatia militara nord-atlantica a avertizat, miercuri, prin vocea purtatorului sau de cuvant, Oana Lungescu, ca Rusia ar putea folosi o misiune umanitara pe post de pretext pentru a invada Ucraina, dupa ce a suplimentat numarul de militari la granita cu fostul stat sovietic. Purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Aparare a negat, insa, in aceeasi zi, acuzatiile NATO si ideea ca Rusia ar avea de gand sa intervina militar.

A doua zi, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a avertizat ca Rusia va fi pusa in fata unor sanctiuni si mai dure daca invadeaza Ucraina.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#SUA avertisment Rusia, #Marea Britanie avertisment Rusia, #Rusia pretext invazie Ucraina, #Rusia ajutoare umanitare Ucraina, #Rusia invazie Ucraina , #Rusia