Televiziunea de stat din Rusia a prezentat ce tinte din SUA ar putea lovi Moscova in 5 minute

Marti, 26 Februarie 2019, ora 12:46
9029 citiri
Televiziunea de stat din Rusia a prezentat ce tinte din SUA ar putea lovi Moscova in 5 minute
Foto: Arhiva Pixabay

Televiziunea de stat din Rusia a difuzat imagini cu obiective militare americane care ar putea fi vizate de Moscova in cazul unui atac nuclear. In plus, televiziunea a anuntat ca racheta supersonica dezvoltata acum de Rusia ar putea lovi aceste tinte in mai putin de 5 minute.

Printre obiectivele prezentate se numara Pentagonul, dar si resedinta prezidentiala din Camp David, statul Maryland, potrivit The Guardian.

Chiar saptamana trecuta, liderul rus Vladimir Putin a afirmat ca Moscova este pregatita, din punct de vedere militar, pentru o criza asemanatoare celei a rachetelor cubaneze, daca SUA isi doresc asa ceva.

Tensiunile se amplifica in Rusia din cauza temerilor ca SUA ar putea desfasura rachete nucleare cu raza intermediara in Europa pe masura ce Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare se destrama.

Amintim ca Donald Trump a anuntat oficial, la inceputul lunii februarie, ca Statele Unite se retrag din Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare (INF) incheiat cu Rusia in 1987. In replica, Vladimir Putin a spus imediat ca Rusia isi suspenda, de asemenea, participarea la tratat si va dezvolta rachete supersonice.

Statele Unite au sustinut, insa, ca nu au planuri imediate de a desfasura astfel de rachete in Europa si au catalogat avertismentele lui Putin drept "propaganda dezgustatoare". In prezent, SUA nu dispun de rachete nucleare cu raza intermediara, pe care ar putea sa le desfasoare in Europa.

Totusi, decizia de a retrage tara din tratat permite Statelor Unite sa inceapa dezvoltarea si desfasurarea unor astfel de rachete.

Intr-o emisiune difuzata duminica seara, Dmitri Kiselyov, prezentator al uneia dintre principalele emisiuni saptamanale pe teme politice, "Vesti Nedeli", a aratat o harta a SUA si a identificat mai multe tinte, despre care a spus ca Moscova le-ar putea lovi in cazul unui atac nuclear.

Obiectivele, pe care Kiselyov le-a descris ca fiind centre de comanda prezidentiale sau militare americane, au inclus, de asemenea, Fort Ritchie, un centru militar de instruire din Maryland inchis in 1998, baza aeriana McClellan din California, care a fost inchisa in 2001, si Jim Creek, o baza din statul Washington.

Kiselyov, care este un apropiat la Kremlinului, a spus ca racheta supersonica pe care o dezvolta Rusia poate lovi tintele in mai putin de 5 minute, daca este lansata de pe submarine rusesti.

"Pentru moment, nu amenintam pe nimeni, dar daca are loc o astfel de desfasurare, raspunsul nostru va fi instant", a spus prezentatorul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#televiziune Rusia tinte SUA, #Rusia SUA tine atac nuclear , #Rusia