Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tensiunile cresc între SUA și Rusia: Ținta Moscovei, armele nucleare ale americanilor din Europa

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 00:30
3142 citiri
Tensiunile cresc între SUA și Rusia: Ținta Moscovei, armele nucleare ale americanilor din Europa
Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoly Antonov FOTO: Twitter

Deși relațiile dintre Statele Unite și Rusia au căpătat un imbold pozitiv după întâlnirea Biden-Putin din luna iunie 2021, iată că în prezent există o creștere a tensiunilor. Astfel, Moscova pune condiții privind discuțiile privind armele nucleare tactice, cerând Washington-ului să elimine acest tip de armament al său din Europa, conform declarațiilor Ambasadorului rus din SUA.

Retragerea armelor nucleare tactice ale americanilor din Europa și îndepărtarea infrastructurii acestora reprezintă o condiție prealabilă pentru un dialog cu privire la aceste arme, între Rusia și Statele Unite, a declarat Anatoly Antonov, Ambasadorul rus la Washington, vorbind la Consiliul Consultativ Internațional al Centrului James Martin din Monterrey, California, potrivit presei de la Moscova.

”O condiție pentru a discuta despre armele nucleare non-strategice este retragerea focoaselor americane din această clasă, din Europa și eliminarea infrastructurii de depozitare și întreținere a acestora și încetarea practicii NATO de partajare a misiunilor nucleare”, a spus diplomatul.

Statele Unite, mutare strategică în coasta Rusiei: Deschid ușa pentru intrarea în NATO la două țări foste republici sovietice

El a confirmat faptul că între Rusia și SUA există ”divergențe semnificative în chestiunile cheie ale agendei strategice”. ”Spre exemplu, partea americană insistă asupra extinderii regimului actual de control al armelor bazat de Tratatul New START. Încearcă să acopere toate tipurile de arme nucleare”.

În același timp, Washington-ul nu face niciun secret legat de faptul că prioritatea sa privind limitarea o reprezintă armele noastre nucleare nestrategice și cele mai noi sisteme strategice. ”Rusia deține o poziție consecventă în aces sens”, a adăugat Antonov.

Lovitură a spionajului din Rusia: Agenții Moscovei au furat formula unui vaccin și a fost creat serul Sputnik

Trebuie precizat faptul că Tratatul New START de reducere a armelor strategice a fost semnat de Statele Unite și Rusia în 2010 și prelungit cu 5 ani, în februarie 2021. Documentul stabilește că fiecare parte nu are voie să dețină mai mult de 700 de rachete balistice intercontinentale desfășurate, rachete balistice de pe submarine și bombardiere, precum și maximum 1.550 de focoase nucleare dislocate.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#tensiuni SUA Rusia, #SUA Rusia tensiuni, #SUA Rusia arme nucleare, #new start, #tratat SUA Rusia dezarmare , #Rusia
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Da, de acord cu rusii , dar, atunci si ei sa-si mute