UE si SUA ar putea impune noi sanctiuni economice Rusiei

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 23:50
2293 citiri
UE si SUA ar putea impune noi sanctiuni economice Rusiei

UE si SUA ar putea impune noi sanctiuni economice atat Rusiei cat si separatistilor ucrainieni, pe fondul recentelor evenimente din estul Ucrainei, o decizie urmand sa fie luata cel mai probabil pe 17 noiembrie.

Reprezentati ai statelor membre UE si ai SUA au discutat joi, la Bruxelles, pe tema impunerii unor noi penalitati, fiind luate in calcul atat sanctiuni impotriva unor persoane cat si impotriva economiei rusesti in ansamblu, spun diplomati apropiati negocierilor, citati de Bloomberg.

Cel mai probabil oficialii pregatesc mai multe variante pentru a fi prezentate la intalnirea ministrilor de Externe, programata la Bruxelles, pe 17 noiembrie. Atunci ar putea fi decisa oficial o extindere a penalitatilor aplicate deja Rusiei, au precizat sursele citate.

Sanctiunile economice ar putea fi impuse in mod individual separatistilor ucrainieni si oamenilor de afaceri rusi aflati "pe lista neagra", dupa ce s-au implicat in organizarea alegerilor din 2 noiembrie din regiunea separatista, scrutin pe care guvernul de la Kiev il considera ilegitim.

Rusia neaga ca ar fi trimis convoaie militare in Ucraina: Propaganda anti-rusa

Un al doilea scenariu luat in calcul este acela de a inaspri actualele sanctiuni impuse Rusiei in sectoarele financiar, de aparare si cel energetic.

Exista si o a treia ipoteza, cu cele mai mici sanse fie aplicata, aceea ca sa fie impuse noi sanctiuni, in sectoare economice care au fost ocolite pana in prezent, arata sursele citate.

NATO confirma intrarea in Ucraina a convoaielor militare rusesti

Discutiile au loc in contextul in care trupe rusesti au intrat in Ucraina.

Observatorii OSCE au raportat marti ca au vazut un convoi de 43 de camioane militare nemarcate - cinci dintre acestea remorcau tunuri Howitzer si alte cinci lansatoare de rachete - care intra in zona controlata de separatisti in regiunea ucraineana Donetk.

Ulterior, informatiile au fost confirmate si de oficiali NATO. "Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai mult este ca avem acum o situatie in care fosta granita internationala intre Ucraina si Rusia este pur si simplu deschisa", a spus generalul Philip Breedlove, comandantului fortelor NATO din Europa.

Citeste si:
Lăcomia parlamentarilor care au sufocat instanțele cu reclamații prin care își cer pensiile speciale înapoi
Lăcomia parlamentarilor care au sufocat instanțele cu reclamații prin care își cer pensiile speciale înapoi
Instanțele civile din întreaga țară sunt sufocate de dosarele foștilor senatori și deputați ai României care au depus acțiuni pentru recuperarea pensiilor speciale, anulate în februarie...
Ce se va întâmpla după votul de învestire al guvernului Cioloș. Următorii pași, dacă executivul propus pică la vot
Ce se va întâmpla după votul de învestire al guvernului Cioloș. Următorii pași, dacă executivul propus pică la vot
Guvernul Cioloș urmează miercuri, 20 octombrie, să fie supus la vot, începând cu ora 10.00. În contextul în care șansele ca executivul să fie învestit sunt aproape nule, următorii pași...
Sursa: Ziare.com