Ultima racheta lansata de Coreea de Nord a fost o amenintare la adresa Rusiei?

Duminica, 14 Mai 2017, ora 19:52
6527 citiri
Ultima racheta lansata de Coreea de Nord a fost o amenintare la adresa Rusiei?
Foto: Hepta.ro - arhiva

Racheta balistica lansata de fortele regimului de la Phenian nu a reprezentat o amenintare pentru teritoriul Rusiei, a anuntat Ministerul rus al Apararii, desi oficiali americani au afirmat ca racheta s-ar fi prabusit in mare, la doar aproximativ 100 de kilometri de orasul rus Vladivostok.

"Sistemele rusesti de avertizare au detectat lansarea unei rachete balistice de pe teritoriul Coreei de Nord. Sistemele de avertizare au urmarit tinta pe durata a 23 de minute, pana la prabusirea acesteia in zona centrala a Marii Japoniei (la aproximativ 500 de kilometri de teritoriul Rusiei) ", arata Ministerul Apararii de la Moscova.

"Acest test balistic nu a constituit un pericol pentru Federatia Rusa", a precizat Ministerul Apararii, potrivit agentiei de stiri Tass.

Anterior, un reprezentant al Kremlinului a anuntat ca presedintele Rusiei, Vladmir Putin, aflat intr-o vizita oficiala la Beijing, s-a declarat ingrijorat in legatura cu testul balistic efectuat de Coreea de Nord, relateaza Reuters.

Autoritatile americane au calculat ca racheta nord-coreeana s-a prabusit in Marea de Est (Marea Japoniei), la aproximativ 60 de mile (96 de kilometri) sud de zona orasului Vladivostok, a declarat un oficial american pentru CNN. La Vladivostok se afla si baza principala a Flotei din Pacific a Rusiei.

"In contextul in care racheta s-a prabusit atat de aproape de teritoriul rus, de fapt mai aproape de Rusia decat de Japonia, presedintele Donald Trump nu-si poate imagina ca Rusia e incantata", sustine Casa Alba, scrie CNN.

Coreea de Nord a lansat, duminica, o racheta balistica, proiectilul cazand in Marea de Est (Marea Japoniei), anunta surse militare sud-coreene si japoneze, citate de agentiile de presa Yonhap si Reuters.

Coreea de Nord a lansat o noua racheta - Rusia, SUA, Japonia si Coreea de Sud reactioneaza

Racheta a fost lansata din regiunea nord-coreeana Kusong, situata la nord-est de orasul Phenian, unde in trecut au fost testate proiectile cu raza medie de actiune.

Potrivit unor surse nipone, racheta a zburat circa 30 de minute, prabusindu-se in Marea de Est (Marea Japoniei), la o distanta de aproximativ 700 de kilometri.

Data fiind distanta strabatuta de racheta, testul balistic pare sa fi fost un succes, au declarat experti sud-coreeni.

Noul presedinte al Coreei de Sud, Moon Jae-In, a convocat urgent o reuniune extraordinara a Consiliului pentru Siguranta Nationala pentru a discuta despre acest eveniment.

La randul sau, Japonia a condamnat vehement noul test balistic nord-coreean.

"Testele balistice efectuate de Coreea de Nord reprezinta o amenintare grava pentru tara noastra si o incalcare clara a rezolutiilor ONU", a reactionat premierul Shinzo Abe.

Regimul stalinist de la Phenian a efectuat si pe 12 februarie un test balistic, lansand o racheta cu raza medie de actune de tip Pukguksong-2 (KN-15) din aceeasi zona.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#racheta lansata Coreea Nord Rusia, #racheta Coreea amenintare Rusia , #Rusia