Un deputat, femeie, cere ca rusii care isi bat nevestele si copiii sa nu fie pedepsiti aspru

Sambata, 20 August 2016, ora 12:19

   

Un deputat, femeie, cere ca rusii care isi bat nevestele si copiii sa nu fie pedepsiti aspru
Deputatul rus Elena Mizulina, cunoscut pentru introducerea legii care interzice "propaganda homosexuala", este initiatorul unui proiect legislativ care prevedere dezincriminarea violentei domestice.

Astfel, Mizulina, care este presedintele Comitetului pentru familie, femei si copii din cadrul Dumei de Stat, propune ca faptele de violenta din cadrul familiei sa nu mai fie considerate fapte penale, ci doar contraventii, noteza The Guardian.

"Nu vrem ca oamenii sa fie inchisi doi ani si sa poarte pentru tot restul vietii eticheta de infractor pentru o palma", a argumentat deputatul rusa.

Potrivit statisticilor oficiale, 40% dintre actele de violenta din Rusia sunt comise in cadrul familiei. Acest lucru inseamna ca 36.000 de femei sunt agresate de partenerii lor in fiecare zi si 26.000 de copii sunt batuti de parinti in fiecare an.

Mai mult de 14.000 de femei mor anual din cauza violentei domestice, potrivit ONG-ul Anna Center.Proiectul propus de Elena Mizulina vine dupa ce, recent, a fost adoptat un amendament la Codul penal care incadreaza violenta domestica ca fapta penala.

Mizulina, care este sutinuta de militantii pentru valorile familiale traditionale, cere anularea acestui amendament.

De asemenea, Biserica Ortodoxa Rusa a emis un comunicat prin care afirma ca "pedepsele corporale rezonabile, aplicate din dragoste, sunt un drept esential conferit parintilor de Dumnezeu".

Rusia nu a semnat Conventia Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice, care a intrat in vigoare in august 2014.

ONU a recomandat adoptarea unei noi legislatii privind violenta domestica in aceasta tara si a unor masuri pentru sprijinirea victimelor.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3786 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Un deputat, femeie, cere ca rusii care isi bat nevestele si copiii
sa nu fie pedepsiti aspru"

- karyekt ! cand le vine sa-shi altoiasca consoartele sau plozii s-o trozneasca pe Mizulina !:o)))
MosGerila
rank 5
Daca Mizulina adora sa o ia pe coaje... este treaba ei.
Banuiesc ca nu ignora nici biciul, nici celelalte accesorii sado-maso usuale. Un calus de cauciuc in gura si doua bice bine administrate, ... Nirvana!

Mizulina este cunoscatoare :)
MiscareaTehnocrata
rank 5
Sanctiunile mai dure si copiii
Exista situatii speciale in care o palma sau chiar mai multe (dar fara exagerari) pot sa constituie un mecanism de avertiza un copil neastimparat(care are o intelegere limitata asupra a ceea ce se intimpla in jurul sau) ca a intrecut masura in mod periculos.

Un exemplu: copilul se smuceste din mina parintelui si alearga pe carosabil. Gestul poate fi fatal pentru copil si chiar si pentru parinte. In acest caz este preferabil ca, copilul sa fie partial speriat printr-o sanctiune mai dura, ceea ce ii poate induce o teama(utila) de a actiona impulsiv/necugetat, decit ca copilul sa fie calcat de o masina.

Un alt exemplu: Copilul pleaca cu un necunoscut profitind de o situatie in care parintele nu poate fi atent (parintele e la rind la ghiseu si copilul pleaca in timp ce parintele vorbeste cu functionarul).

In asemenea situatii, conteaza foarte mult nivelul de intelegere al copilului. Functie de educatie, fond genetic, mediu etc.. copilul poate intelege sau nu gravitatea faptei sale. Daca, copilul nu intelege, parintele are o problema, pentru ca situatia se poate repeta si trebuie sa devina parinte care sa faca politie permanent cu copilul sau.

Desigur, in cazul in care copilul are probleme, e necesara interventia unui psiholog. Situatia poate insa sa se produca in concediu de exemplu sau intr-o familie care nu poate plati un psiholog. Pot exista situatii mai grave/complicate... in care parintii nici nu stiu ce este acela un psiholog.

In asemenea situatii, parintele are nevoie de un mecanism prin care sa avertizeze copilul asupra faptului ca a produs o situatie grava. Cum copilul nu intelege bine explicatiile(eventual avind un comportament de moment sau permanent iritabil), mecanismul de avertizare este reprezentat de reactia dura a parintelui. Evident ca, reactia dura trebuie aplicata "la rece" adica, de catre un parinte care poate judeca situatia la rece si care poate, atit doza atent sanctiunea si pericolele pe care le implica, cit si analiza la fel de atent si modul in care reactioneaza copilul si consecintele.

Chiar daca nu intelege bine ce se intimpla, copilul poate intelege dintr-o reactie mai dura(dar dozata atent), faptul ca a dat-o in bara rau de tot, ceea ce in unele situatii poate stopa comportamentul iresponsabil.

In alte situatii comportamenul copilului poate sa fie afectat negativ mai mult de reactia dura, atit in functie de nivelul tipic de iritabilitate al copilului, cit si in functie de cit de des parintii il sanctioneaza dur si eventual nejustificat.

Modul in care un copil percepe o sanctiune, indiferent de tipul ei, difera de la copil la copil.

Desigur, sanctiunile dure, in principiu sint de evitat. Parintii insa ar trebui sa beneficieze de niste ghiduri din care sa invete, cum, cind si cit poate fi utila santionarea mai dura a copilului si in ce imprejurari aceasta poate fi nociva pentru copil.
MiscareaTehnocrata
rank 5
Violenta domestica, reglementarea legislativa si educatia
Deci, nu exista o solutie absoluta/perfecta. Sistemul din tarile care interzic total sanctionarea mai dura a unui copil (gen cel norvegian), poate avea consecinte stupide, privind parintii de dreptul de a putea sa-si sanctioneze in mod corespunzator copilul, atunci cind comportamentul acestora devine riscant.

Nu toti parintii sint perfecti, dar nici sa inlocuiesti calitatea de parinte cu un text legislativ si doar atit, nu poate fi o solutie.

In general extremele nu sint bune, iar sistemul norvegian, este unul extrem.

Educarea parintilor in ce priveste modul in care pot aplica sanctiunile mai dure pentru copiii lor, este cel mai probabil, singura cale corecta de a se ajunge la o abordare rationala la nivel de tara.

In general, intr-o societate cu un nivel ridicat de educatie, numarul de situatii in care parintii si-au abuzat copiii prin sanctiuni a caror duritate nu e justificata are tendinta sa scada.

Educatia sistematica si campaniile impotriva violentei domestice, excesului de alcool etc. sint singurele solutii viabile pe termen mediu si lung pentru reducerea numarului de cazuri de violenta domestica.

Doar reglementarea prin lege a pedepselor pentru violenta domestica, chiar si bine facuta, nu poate rezolva problema.

Reglementarea prin lege, este un instrument de forta si are efectul pe care il are activitatea serviciilor asupra dezvoltarii extremismului sau traficului de substante sau materiale interzise. Serviciile pot sa opreasca transformarea fenomenului intr-un fenomen de masa, dar nu pot reduce numarul de cazuri spre zero, in cazul in care educatia nu-si face treaba in mod corespunzator. Practic, instrumentele de forta, nu pot face ca incidenta unui fenomen sa ajunga la cote suficient de mici incit sa nu mai fie considerata semnificativa. Doar utilizarea mijloacelor coercitive de forta, permit mentinerea fenomenului negativ la cote suficient de mari incit intotdeauna acestea pot constitui baza pentru o eruptie a dezvoltarii fenomenului negativ.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor