URSS a investit un miliard de dolari in experimente privind controlul mintii

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 23:30
6066 citiri
URSS a investit un miliard de dolari in experimente privind controlul mintii
Foto: IB Times

In timpul Razboiului Rece, atat Statele Unite, cat si Uniunea Sovietica au efectuat experimente secrete de control al mintii si influentarea acesteia de la distanta.

Noi dezvaluiri arata ca Uniunea Sovietica a dezvoltat un dispozitiv care putea genera si stoca radiatii electromagnetice de inalta frecventa produse de creierul uman.

Batalia dintre SUA si URSS in domeniul stiintific si tehnologic a inclus un efort costisitor ce a implicat incercarile celor doua superputeri de a dezvolta arme pentru controlul mintii, potrivit IB Times.

Dezvalurile au fost facute de catre cercetatorul Serge Kernbach de la Universitatea din Stuttgart, Germania. In timp ce o parte din activitatea din domeniul controlului mintii desfasurata in trecut de Statele Unite este facuta publica, relatarile despre programul sovietic care a costat aproximativ un miliard de dolari sunt foarte putine.

"Sovieticii au avut un program similar. Acesta a inclus experimente in parapsihologie, pe care sovieticii le-au numit phihotronice. Programul a fost construit pe o idee de lunga durata din activitatea stiintifica sovietica prin care creierul uman ar putea primi si transmite un anumnit tip de radiatii electromagnetice de inalta frecventa, iar acest lucru ar putea influenta alte obiecte", a spus Kernbach.

Kernbach a oferit o imagine de ansamblu a eforturilor Uniunii Sovietice din cercetarea neconventionala dintre anii 1917 si 2003, bazandu-se pe reviste tehnice din fosta URSS si din Rusia actuala, dar si pe documente recent declasificate.

Astfel de experimente parapsihologice au realizat si Statele Unite in cadrul programului numit MKULTRA al CIA de la inceputul anilor '50, care studia modalitati de a manipula mintea oamenilor si alterarea functiilor creierului.

Sovieticii s-au axat pe un program similar si au dezvoltat un dispozitiv numit "cerpan" care putea genera si stoca radiatii elctromagnetice de inalta frecventa produse de creierul uman, in speranta de a infleunta alte obiecte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#experimente secrete Uniunea Sovietica, #controlul mintii Uniunea Sovietica, #Razboiul Rece experimente URSS, #program controlul mintii URSS , #Rusia