Venezuela continua sa cumpere arme rusesti, pe datorie

Vineri, 19 August 2011, ora 15:55
1627 citiri
Venezuela continua sa cumpere arme rusesti, pe datorie
Foto: missiledefense.wordpress.com

Venezuela se inarmeaza puternic, pe datorie, din Rusia, pentru a-si proteja independenta si resursele, dupa spusele lui Hugo Chavez. Legatura dintre cele doua tari pare mai puternica decat oricand, intr-un moment in care Statele Unite si Europa se confrunta cu grave probleme financiare.

Chavez le-a multumit recent conducatorilor rusi pentru armamantul avansat tehnologic pe care i l-au oferit, scrie Russia Today.

"Vreau sa le multumesc presedintelui Medvedev si premierului Putin pentru armamentul de ultima tehnologie fabricat in draga noastra Rusie", a afirmat dictatorul Venezuelei.

El a facut aceste declaratii in timpul unei prezentari a armamentului Rusiei, facuta pentru armata tarii sale. Venezuela declara ca nu are nicio intentie sa atace o alta tara, ci vrea arme doar pentru a-si asigura independenta, a punctat Chavez. Acesta a luat permament in valoare totala de 2,2 miliarde de dolari.

Sunt aici incluse si avioane de lupta, elicoptere, precum si armamant antiaerian.

Chavez a mai anuntat ca vrea sa nationalizeze industria extractiei de aur din tara sa, precum si sa aduca inapoi in tara aurul pastrat in SUA si Europa. El considera ca trebuie sa isi protejeze natiunea de fluctuatiile pe care le inregistreaza SUA si Europa in acest moment.

Chavez a mai spus ca tara sa trebuie sa isi protejeze cu ajutorul armatei si rezervele de petrol pe care le detine. In acest sens, intentioneaza sa mai cumpere armamament din Rusia, totul pentru a-si intari si mai mult armata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#razboi rusia sua venezuela, #chavez putin medvedev, #aur petrol europa , #Rusia