Vicepremierul Rusiei ridiculizeaza Romania - Afla de ce

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 09:40
5357 citiri
Vicepremierul Rusiei ridiculizeaza Romania - Afla de ce
Foto: Arhiva

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, fostul ambasador al Moscovei la NATO, a ironizat Romania, pentru ca a permis amplasarea unor elemente ale scutului american antiracheta pe teritoriul ei, afirmand ca romanii nici macar nu vor avea acces la acestea.

"Poate ca romanii cred ca sunt operatori importanti ai interceptorilor, dar singurul drept pe care il are comandantul bazei, un militar roman, este acela de a intra in holul bazei. El nu va avea dreptul sa ajunga in statia de comanda, pentru ca baza este americana, nu NATO", afirma Rogozin, citat de Russia Today.

Aceasta situatie este "extraordinar de ironica", avand in vedere contributia tuturor tarilor occidentale la dezvoltarea unor astfel de sisteme, care raman totusi sub control american, a mai apreciat adjunctul lui Vladimir Putin, cunoscut pentru declaratiile sale virulente la adresa Occidentului.

Acordul Romania - SUA privind scutul antiracheta a intrat in vigoare

Acordul intre Romania si Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice al Statelor Unite in Romania a intrat in vigoare la 23 decembrie, acordul fiind semnat la 13 septembrie, la Washington, de catre ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, si secretarul de stat american, Hillary Clinton.

Vicepremierul rus crede ca Statele Unite au convins europenii ca au nevoie de implicarea constanta a Statelor Unite in afacerile lor. "Americanii au inventat o poveste ca Europa nu se poate descurca fara ei", a explicat Rogozin, avertizand ca rezultatul acestei relatii nu este in beneficiul Europei.

Astfel, statele de pe vechiul continent au devenit "ostatice si tinte pentru atacuri de retaliere", fara ca macar sa aiba acces la tehnologiile americane, considera oficialul rus.

Rogozin a mai afirmat ca NATO functioneaza pe baza unor principii depasite, stabilite de primul secretar general, lordul Ismay, care a condus Alianta intre 1952 si 1957.

"NATO traieste in continuare dupa principiile stabilite de secretarul general al NATO lordul Ismay: 'America inauntru, Germania sub si Rusia afara'", a declarat Rogozin.

"Germanilor nu li se permite sa formeze nici macar o brigada, pentru o anumita operatiune, din cauza temerilor americane potrivit carora ar putea renaste regimul nazist", a mai spus vicepremierul pe probleme de aparare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Dmitri Rogozin Romania, #Romania scut antiracheta, #Romania baza NATO , #Rusia