Rusia a aprobat productia in Serbia a vaccinului rusesc Sputnik V, anunta autoritatile de la Belgrad

Vineri, 12 Februarie 2021, ora 20:24
2691 citiri
Rusia a aprobat productia in Serbia a vaccinului rusesc Sputnik V, anunta autoritatile de la Belgrad
Vaccinul Sputnik va fi produs in Serbia preliminar

Rusia a aprobat "preliminar" productia vaccinului Sputnik V impotriva coronavirusului in Serbia, a declarat vineri ministrul sarb al dezvoltarii tehnologice, Nenad Popovici, relateaza AFP.

"Ministerele ruse ale Industriei si Comertului, Fondul rus pentru investitii directe si Institutul de stat pentru medicamente sunt satisfacute de ce au vazut la Institutul Torlak" de virologie, a declarat intr-un comunicat ministrul, la finalul unei vizite a unei delegatii ruse la Torlak.

"Putem spune ca prima faza a productiei vaccinului rusesc Sputnik V pe teritoriul Serbiei a fost aprobata in mod preliminar", a spus el.

Aceasta prima faza, care urmeaza a fi realizata in urmatoarele doua pana la trei luni, implica transportul substantei din Rusia, ambalarea sa la Institutul Torlak si distributia in Serbia si in regiune, a explicat ministrul.

Potrivit lui Nenad Popovic, "productia deplina" a vaccinului Sputnik V in Serbia implica venirea unei a doua delegatii de experti rusi in "zece pana la 15 zile".

Expertiza pe care o va efectua aceasta a doua delegatie va permite sa se evalueze care sunt conditiile tehnologice si tehnice pe care Serbia trebuie sa le indeplineasca pentru a produce, pe teritoriul sau, vaccinul rusesc.

Pe 19 ianuarie, Serbia a devenit prima tara din Europa care a administrat vaccinul chinezesc Sinopharm si a lansat o campanie de vaccinare masiva.

Peste 600.000 de persoane au fost vaccinate pana in prezent in Serbia, stat balcanic de sapte milioane de locuitori, ceea ce inseamna rata de vaccinare cea mai ridicata din Europa continentala. Serbia dispune de trei vaccinuri, este vorba de cel chinezesc Sinopharm, de cel rusesc Sputnik V si de cel americano-german Pfizer-BioNTech.

Pe de alta parte, liderul de la Kremlin a declarat ca refuza sa se vaccineze cu Sputnik V. Ungaria a inceput joi vaccinarea cu vaccinul rusesc anti-COVID-19 Sputnik V si asteapta sa primeasca saptamana viitoare 500.000 de doze din vaccinul chinezesc Sinopharm,

De la debutul epidemiei in Serbia, in martie anul trecut, 4.199 de persoane au murit de COVID-19 si 417.871 au fost infectate, potrivit autoritatilor.

Mai puteti citi:

Rusia ar putea reintroduce interdicţia privind exporturile de benzină. „Dacă situaţia devine tensionată”
Rusia ar putea reintroduce interdicţia privind exporturile de benzină. „Dacă situaţia devine tensionată”
Rusia ar putea decide să reintroducă din august interdicţia privind exporturile de benzină, în cazul în care ar exista o penurie de aprovizionare pe piaţa internă, a declarat luni...
„Pedeapsa” pregătită de Bruxelles pentru Viktor Orban, după ce s-a văzut cu Vladimir Putin. Măsura este fără precedent
„Pedeapsa” pregătită de Bruxelles pentru Viktor Orban, după ce s-a văzut cu Vladimir Putin. Măsura este fără precedent
Noi avertismente vin de la Bruxelles, după o vizită la Moscova a lui Viktor Orban. Bruxelles-ul ia în considerare o măsură fără precedent de boicotare a summitului de afaceri externe al...
#sputnik v, #Serbia Romania, #Rusia, #vaccin COVID, #stiri internationale , #Serbia
  1. Rusia ar putea reintroduce interdicţia privind exporturile de benzină. „Dacă situaţia devine tensionată”
  2. De ce face Donald Trump echipă cu un politician care l-a numit „Hitler al Americii”. „O ameninţare teribilă la adresa democraţiei”
  3. Cadavrul unui bărbat complet dezbrăcat a fost găsit într-un geamantan pe marginea drumului. Anchetatorii nu au reușit să-i stabilească identitatea
  4. Un român zace de o lună pe un pat de spital din Italia, fără ca familia să-l caute. A fost bătut pe străzi: "Va fi trimis din nou pe stradă și riscă să moară"
  5. Cum și-a făcut apariția Donald Trump la primul eveniment public de după tentativa de asasinat. „Pumnul în aer”, devenit mișcare de campanie VIDEO
  6. Un nou atac al Israelului ucide zeci de palestinieni care se adăpostiseră într-o tabără improvizată
  7. Alertă la un hotel de 5 stele, de pe litoral: Intoxicație cu clor în piscină, șapte copii și trei adulți la spital
  8. Atac asupra unei patrule antitero dintr-o gară din Paris, în timp ce Franța se pregătește pentru Jocurile Olimpice. Un militar a fost rănit
  9. Putin face o mutare periculoasă: Acțiunile din umbră ale Rusiei ce amenință țări dincolo de Ucraina
  10. Planul ”murdar” al lui Putin: Rusia și-a întins tentaculele în țări occidentale neștiute VIDEO