Ahmadinejad: Alegerile libere, cea mai buna solutie pentru criza din Siria

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 13:14
1454 citiri
Ahmadinejad: Alegerile libere, cea mai buna solutie pentru criza din Siria
Foto: The Telegraph

Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a declarat, marti, ca solutia optima pentru criza din Siria sunt alegerile libere, adaugand ca Teheranul isi continua eforturile pentru o solutie diplomatica la razboiul civil din aceasta tara, vizand discutii intre guvernul si opozitia siriana.

"Intelegerea nationala este calea corecta. Noi credem ca organizarea de alegeri libere este cea mai buna solutie pentru rezolvarea problemei", a spus Ahmadinejad, citat de agentia iraniana FARS.

El a adaugat ca Teheranul a inceput deja discutiile cu ambele parti implicate in conflict.

"Acest razboi nu ii aduce Siriei decat distrugeri si pierderi. Nu le spunem ce sa faca, ci mai degraba vrem sa le ajutam sa ajunga la o intelegere reciproca", a mai spus presedintele, adaugand ca justitia, libertatea, respectul si felul in care este administrata o tara fac parte din drepturile natiunilor.

Un an si jumatate de tulburari

Ostilitatile din Siria dureaza din martie 2011, inregistrandu-se atacuri organizate ale unor bande bine inarmate impotriva politistilor si a granicerilor. Sute de oameni, inclusiv membri ai fortelor de securitate, au murit cand protestele s-au transformat in confruntari armate.

Guvernul da vina pentru aceste fapte pe criminali, sabotori si teroristi, subliniind faptul ca tulburarile sunt orchestrate din strainatate, din tari precum Israel, SUA si aliatii lor din lumea araba, in special din zona Golfului Persic, care inarmeaza rebelii.

In octombrie 2011, presedintele Bashar al-Assad a facut un pas in sensul rezolvarii situatiei, initiind o serie de reforme, dar violentele continua.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Ahmadinejad Siria alegeri libere, #Ahmadinejad razboi civil Siria, #Mahmoud Ahmadinejad Siria Iran, #conflict armat Siria, #proteste revolte Siria, #proteste revolte Bashar Assad , #Siria
Comentarii