Angelina Jolie cearta Consiliul de Securitate al ONU

Autor: Ana Ilie
Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 11:03
3792 citiri
Angelina Jolie cearta Consiliul de Securitate al ONU
Foto: Hepta.ro

Trimisul special ONU, Angelina Jolie, a criticat, vineri, organizatia, pe care o acuza de "paralizie" in Siria, unde un razboi civil ce a intrat in al patrulea an a facut zeci de mii de victime si patru milioane de refugiati.

Jolie a sustinut o declaratie la Consiliul de Securitate ONU in calitate de trimis ONU pentru refugiati, scrie The Daily Mail.

ONU estimeaza ca 440.000 de oameni sunt prinsi in mijlocul conflictului din Siria - 167.500, blocati de fortele guvernamentale, 228.000 de militantii Statului Islamic si restul de alte grupari armate. Patru milioane de oameni s-au refugiat din calea violentelor in tarile invecinate, care nu reusesc sa faca fata fluxului urias de refugiati.

Tragedia din Mediterana dezvaluie ipocrizia Europei

"Nu putem sa ne uitam la Siria si la raul care s-a ridicat din cenusa indeciziei, fara sa ne gandim ca acesta este cel mai scazut nivel al capacitatii lumii de a-i proteja si apara pe nevinovati", a spus Jolie.

"Suntem in asteptare in Siria", a continuat aceasta, aratand ca puterile Consilului nu sunt puse in uz deoarece membrii sau nu se pot pune de acord asupra felului in care sa trateze conflictul.

Jolie s-a referit in trecere si la criza imigrantilor din Mediterana, peste 1.300 de refugiati din Siria si alte tari ravasite de conflicte si saracie si-au pierdut viata in ultimele saptamani. "Iti face rau sa vezi ca mii de refugiati se ineaca in pragul celui mai bogat continent al lumii. Nimeni nu isi risca viata sa si pe a copiilor sai decat din disperare", a aratat Jolie.

Jolie a facut 11 vizite refugiatilor sirieni de la inceperea crizei si solicita vointa politica pentru a actiona.

Rusia, cel mai important aliat al regimului din Siria, si China au blocat mai multe rezolutii ale Consiliului de Securitate ONU cu privire la Siria. Jolie este de parere ca ONU trebuie sa actioneze si vrea sa vada cum cei 15 ministri de Externe ai tarilor membre ale Consiliului se reunesc pentru a negocia o solutie politica.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Angelina Jolie Siria, #Angelina Jolie refugiati , #Siria