Assad: O interventie militara in Siria ar institui haos si extremism in regiune

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 23:03
3061 citiri
Assad: O interventie militara in Siria ar institui haos si extremism in regiune

Presedintele sirian Bashar al Assad a avertizat, luni, ca exista riscul unui razboi regional in Orientul Mijlociu, daca va avea loc o interventie militara in Siria.

Liderul de la Damasc a spus, in cadrul unui interviu pentru cotidianul francez Le Figaro, citat de France 24, ca o interventie militara din partea Frantei si Statelor Unite ale Americii ar putea declansa "un razboi de pulbere" si un "razboi regional".

Totodata, Assad a negat ca fortele sale ar fi folosit arme chimice, adaugand ca folosirea gazului toxic impotriva rebelilor din Siria ar fi fost "ilogica".

Assad, pregatit de razboi: Siria poate face fata oricarui atac extern

In interviul ce va fi publicat marti in Le Figaro, presedintele Sirian l-a provocat pe omologul sau francez Francois Hollande si pe cel american, Barack Obama, sa aduca dovezi convingatoare ca au fost folosite arme de distrugere in masa impotriva poporului sirian.

"Cei care fac acuzatii trebuie sa aduca dovezi. Provocam Statele Unite si Franta sa faca acest lucru. Obama si Hollande au fost incapabili sa faca acest lucru, inclusiv pentru proprii cetateni", a spus Assad.

Acesta a precizat ca nu va nega si nu va recunoaste niciodata ca tara sa a avut asemenea arme chimice, insa a insistat ca ar fi fost ilogic din punct de vedere tactic ca fortele sale sa foloseasca astfel de arme impotriva unor asemenea tinte.

Odata cu o interventie militara in tara sa, insa, Assad crede ca "toti vor pierde controlul, odata inceputa": "Se vor institui haosul si extremismul. Exista riscul unui razboi regional".

In plus, Franta ar urma sa devina dusmanul statului sirian: "Oricine contribuie financiar sau cu sustinere militara pentru teroristi este un adversar al poporului sirian".

"Daca statul francez se arata ostil poporului sirian, acel stat devine dusmanul sau. Ostilitatea se va incheia doar cand statul francez isi va schimba politicile. Vor fi cu siguranta repercusiuni pentru interesele franceze", a mai declarat Assad corespondentului Le Figaro din Orientul Mijlociu, Georges Malbrunot.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Assad razboi Siria, #Assad avertisment razboi Siria, #Franta interventie militara Siria, #Franta SUA atac Siria , #Siria