Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Assad ridica in slavi Rusia si acuza Occidentul ca sustine terorismul

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 11:17
3084 citiri
Assad ridica in slavi Rusia si acuza Occidentul ca sustine terorismul
Foto: Facebook/Bashar Al-Assad

Incidentul cu doborarea unui bombardier rus de catre aviatia turca a avut loc pentru ca Ankara se teme de modificarea echilibrului de forte in Siria, a declarat presedintele sirian Bashar al-Assad.

"Cred ca el (presedintele turc Recep Tayyip Erdogan) a manifestat nervozitate si nu a suportat ca participarea rusa (in Siria) sa modifice echilibrul de forte", a spus al-Assad, intr-un interviu acordat Televiziunii Nationale Cehe, informeaza Interfax si Russia Today.

Avion rusesc doborat de Turcia: De ce este Assad singurul castigator in aceasta criza

Presedintele sirian a subliniat ca acest comportament al Turciei nu va influenta intentiile Siriei si Rusiei de a continua lupta comuna impotriva terorismului.

"Participarea si sprijinul rus nu vor face decat sa se intareasca", a estimat Bashar al-Assad.

El a dat asigurari ca acei combatanti din Siria care lupta impotriva trupelor guvernamentale vor fi amnistiati daca vor depune armele si nu vor fi implicati in crime.

Rusii deschid inca o baza aeriana in Siria: Vor sa trimita 100 de avioane

Potrivit afirmatiilor lui al-Assad, acesta este deschis cooperarii cu formatiunile armate ale opozitiei, cu conditia ca acestea sa-si schimbe pozitia.

"Insa, daca este vorba de Statul Islamic, de Al-Nusra, de ramuri ale miscarii al Qaida, ele nu sunt gata sa depuna armele, ele nu sunt catusi de putin deschise unor negocieri cu guvernul", si-a exprimat convingerea al-Assad.

De asemenea, liderul de la Damasc a acuzat Occidentul de sustinerea terorismului. "Daca intr-adevar intentionati sa luptati impotriva terorismului si sa-l distrugeti, trebuie sa opriti livrarea de arme catre teroristi, finantarea lor si afluxul de potentiali teroristi. Aceste fluxuri (de teroristi) trec in special prin Turcia, cu sustinerea Arabiei Saudite si Qatarului", a acuzat presedintele Siriei.

El a confirmat ca, in cazul in care va fi infrant in cadrul unor posibile alegerile prezidentiale deschise si democratice, este gata sa plece de la presedintie. Insa, in actualele conditii, acest lucru este imposibil, a subliniat al-Assad.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Assad Rusia Siria, #Assad Rusia Statul Islamic, #Assad Occident terorism , #Siria
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza memorex
memorex
rank 1
assad nu ridica in slavi pe nimeni