Atac in Siria, in ciuda armistitiului stabilit de Trump si Putin

Luni, 10 Iulie 2017, ora 17:37
3184 citiri
Atac in Siria, in ciuda armistitiului stabilit de Trump si Putin
Foto: Arhiva Hepta.ro

Regimul sirian a lansat luni un atac impotriva rebelilor intr-o provincie din sudul tarii, in ciuda unui armistitiu intrat in vigoare duminica, stabilit de Donald Trump si Vladimir Putin, a precizat o organizatie neguvernamentala. Media de stat din Siria relateaza ca atacul a fost indreptat impotriva jihadistilor.

Atacul din provincia Sweida a inceput luni dimineata, la aproximativ 24 de ore de la intrarea in vigoare in aceasta zona a unei incetari a focului, incheiata sub egida Rusiei, Statelor Unite si Iordaniei si care se aplica de asemenea in provinciile Deraa si Quneitra, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

"Fortele regimului, sprijinite de aviatie, au lansat atacul impotriva unui sector din nord-estul orasului Sweida", a declarat OSDO, anuntand ciocniri la sol intre trupele proguvernamentale si grupuri de rebeli.

Potrivit directorului Observatorului, Rami Abdel Rahman, grupurile de rebeli vizate sunt sustinute de coalitia internationala condusa de Statele Unite, ce lupta cu gruparea Statul Islamic (ISIL) in Siria si Irakul vecin.

Regimul a luat sub control mai multe sate si dealuri din zona.

Dar potrivit agentiei oficiale de presa siriene SANA, teritoriile capturate erau in mainile Statului Islamic. "Fortele si aliatii nostri au capturat sate si coline dupa ce au eliminat un mare numar de teroristi ai Statului Islamic", a relatat SANA.

Potrivit OSDO, violente sporadice au fost observate de asemenea in ultimele 24 de ore in provincia Deraa, unde au avut loc schimburi de focuri intre rebeli si fortele proguvernamentale.

Incetarea focului a intrat in vigoare in ajunul unei a saptea runde de negocieri de pace intre Opozitie si regimul sirian la Geneva, sub egida ONU.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#armistitiu incalcat Siria, #atac forte guvernamentale Siria, #ciocniri Siria armistitiu , #Siria