Avion rusesc doborat de Turcia: Unul dintre piloti a fost salvat

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 10:37
5531 citiri
Avion rusesc doborat de Turcia: Unul dintre piloti a fost salvat
Foto: Hepta.ro

Unul dintre cei doi piloti care se aflau in avionul rusesc militar care a fost doborat, marti dimineata, la granita dintre Siria si Turcia, ar fi fost recuperat de armata siriana.

Informatia a fost transmisa, miercuri dimineata, de ambasadorul Rusiei in Franta, informeaza The News.

Avion al Rusiei doborat de turci: Un militar rus trimis in cautarea pilotilor a fost ucis

"A reusit sa scape si, potrivit ultimelor informatii pe care le avem, a fost recuperat de armata siriana si va fi dus la baza aeriana rusa", a spus Alexander Orlov, la radio Europa 1.

Associated Press noteaza insa ca Orlov a precizat ca unul dintre piloti a fost ranit, iar apoi ucis de "jihadisti": "A fost ucis intr-o maniera salbatica de jihadistii din zona".

Avionul militar rusesc a fost doborat, marti dimineata, de catre fortele turce, la granita dintre Siria si Turcia, iar incidentul militar este de natura sa creeze noi tensiuni intre NATO si Rusia.

Turcia a doborat un avion rusesc - cinci lucruri pe care trebuie sa le stim

Ankara sustine ca aeronava de lupta a violat spatiul aerian al Turciei si ca pilotii au fost somati de mai multe ori inainte de a fi doborat avionul. Pe de alta parte, oficialii rusi spun ca aeronava de tip SU-24 nu a incalcat spatiul aerian al Turciei, aflandu-se pe cerul Siriei.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a raspuns incidentului cu un discurs dur, care ameninta Turcia cu repercusiuni, in vreme ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si-a anulat o vizita pe care o avea in program pentru miercuri.

Turcii au doborat un avion al Rusiei - vezi evolutia crizei si cele mai importante reactii

In ce priveste soarta pilotilor, primele informatii aratau ca cei doi s-au catapultat si ca fie unul, fie ambii ar fi fost ucisi de turkmenii din Siria. Apoi, turcii au anuntat ca au informatii ca pilotii sunt in viata si incearca sa le obtina eliberarea.

In plus, marti, un militar rus a fost ucis la granita dintre Turcia si Siria, dupa ce elicopterul in care se afla a fost atacat de rebelii sirieni, aparatul rus fiind intr-o misiune de salvare a pilotilor avionului doborat de fortele turce.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#pilot rus avion Turcia, #pilot rus recuperat armata siriana, #avion rus doborat Turcia , #Siria