Bashar al-Assad: De cand au intrat rusii in conflict, armata inainteaza pe toate fronturile

Autor: Ana Ilie
Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 19:35
5783 citiri
Bashar al-Assad: De cand au intrat rusii in conflict, armata inainteaza pe toate fronturile
Foto: Hepta.ro

Presedintele sirian Bashar al-Assad este de parere ca nu se fac pasi in privinta politicii din tara inainte ca terorismul sa fie infrant, deoarece acestea este cel mai mare obstacol si principala preocupare a fiecarui sirian.

De altfel, de la intrarea Rusiei in acest conflict, spune Bashar, armata sa a inceput sa faca progrese in fata teroristilor. "Din prima zi, am vrut sa ne luptam cu teroristii. Nu am avut alta pozitie, am vrut sa ne luptam cu teroristii si sa ne aparam cetatenii", a declarat acesta intr-un interviu acordat canalului Tv PHOENIX, din Hong Kong, citat de globalresearch.ca.

Termenul de terorist este folosit de regimul Assad pentru a desemna toate persoanele care i se opun, de la rebelii moderati la jihadistii Statului Islamic.

Razboi in Siria: Rusia, acuzata ca a ucis sute de civili in lovituri aeriene

Assad a negat ca in Siria s-ar desfasura un razboi civil: "Razboiul civil are factori interni, nu state care sustin teroristii care vin in Siria in vreme ce ele anunta public faptul ca scopul lor este schimbarea statului, asa cum le place sa spuna, a regimului. Deci nu, nu e razboi civil, e razboi".

Invitat sa expuna situatia din tara, Assad a aratat ca, "la aproape cinci ani de cand terorismul a infectat Siria, si din cauza sprijinului regional si international, teroristii au ocupat multe zone din Siria". Armata siriana se lupta cu acestia si "recent, dupa participarea fortelor aeriene ruse in lupta impotriva terorismului, situatia s-a imbunatatit si acum pot spune ca armata avanseaza pe aproape toate fronturile, desi frontul nu este foarte bine definit".

Statul Islamic ramane blocat in Siria? Ultima granita cruciala a califatului, inchisa de bombardamente

In ceea ce priveste diferentele dintre actiunile "NATO" (Alianta Nord-Atlantica nu este implicata in Siria, insa state membre NATO au decis, individual sau in coalitie cu alte state, sa bombardeze pozitiile gruparii Statul Islamic - n.red.) si Rusiei in Siria, Assad a facut o comparatie flatanta pentru Rusia si care sugereaza ca actiunile Occidentului au general un flux de teroristi inspre Europa.

"Sa comparam faptele: inainte de inceperea participarii Rusiei, in urma cu doua luni, asa-zisa 'alianta americana' efectua o campanie anti-terorista de mai bine de un an, insa rezultatul acesteia este ca teroristii au castigat tot mai mult teren si mai multi recruti din intreaga lume. In prima luna a participarii Rusiei, aceleasi grupari teroriste s-au retras si fug din Siria cu miile, in Turcia si in alte tari - unii in Europa, altii in Yemen si alte zone", a afirmat Assad.

Intrebat daca a discutat cu rusii o solutie politica pentru Siria, liderul de la Damasc a aratat ca problema a fost ridicata in cursul recentei sale deplasari la Moscova si ambele parti au convenit ca nicio masura politica nu poate fi luata inainte de infrangerea terorismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bashar Rusia Siria, #Assad operatiune Rusia Siria , #Siria