Criza din Siria incaiera Occidentul cu Rusia

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 12:11
3981 citiri
Criza din Siria incaiera Occidentul cu Rusia

Liderii mondiali au pareri impartite legat de ce se intampla in Siria, cine "hraneste" acest conflict si de cum ar trebui procedat.

Acuzata de diplomati americani ca ar sprijini regimul presedintelui sirian, Rusia a replicat vineri, negand vanzarea de arme catre Damasc si sustinand ca eforturile diferitelor state de a restabili ordinea in Siria nu au facut decat sa hraneasca instabilitatea si violenta din regiune, relateaza CNN.

Secretarul de stat american Hillary Clinton a afirmat, tot vineri, ca Moscova isi ajuta aliatul din Damasc cu "o cantitate consistenta de arme", ceea ce "a intarit regimul presedintelui Bashar al-Assad".

Faptul ca Rusia a continuat sa procedeze astfel, in pofida eforturilor comunitatii internationale de a impune sanctiuni si de a preintampina ca alte arme sa ajunga la oamenii lui Assad, a ridicat serioase ingrijorari din partea noastra, a declarat Clinton.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a raspuns, cateva ore mai tarziu, negand ca tara sa ar furniza arme vechiului sau aliat. "Singurul lucru care ne ingrijoreaza in Siria este posibilitatea radicalizarii situatiei, scaparea acesteia de sub control si moartea civililor", a declarat Putin din Franta, dupa intalnirea cu liderul de la Elysee, Francois Hollande.

Insa un purtator de cuvant al ministrului de Externe rus a fost cu mult mai vocal vineri, acesta acuzand ca unele dintre eforturile internationale indreptate catre Siria - inclusiv amenintari cu interventia militara - nu au facut decat sa exacerbeze criza, aducand Siria mai aproape de un razboi civil si facand ca elemente religioase puternice sa iasa la suprafata.

Acesta a acuzat jucatorii internationali si regionali ca au o agenda in ceea ce priveste inlaturarea lui Assad.

Hollande este unul dintre liderii lumii care considera ca Assad ar trebui sa plece, aceasta fiind singura cale de solutionare a crizei din Siria. Insa Putin a avertizat comunitatea internationala, atentionand sa nu se actioneze pripit, mai ales din punct de vedere militar.

"Ce s-a intamplat in Libia si Irak?... Au devenit ele mai sigure, situatia e mai buna? Incotro se indreapta ele? Exista un raspuns? Nimeni nu il are deocamdata", a declarat liderul de la Kremlin. "De aceea, propunem ca, macar in Siria, sa actionam cu grija", a mai spus el.

Intre timp, Consiliul Drepturilor Omului de la ONU a autorizat o ancheta in cazul masacrului de la Houla, de saptamana trecuta, in urma caruia 108 persoane, inclusiv 49 de copii, au murit.

Un alt carnagiu a avut loc in Siria vineri, cel putin 45 de persoane fiind ucise pe intreg teritoriul tarii. Criza din Siria a inceput in urma cu 15 luni.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#criza Siria vinovati, #arme Siria Rusia, #Vladimir Putin criza Siria, #masacru Houla ancheta , #Siria
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Cu tovarăşul Marga şeful diplomaţiei kaghebiste, noi nu ne temem.
Poza OTTOman
OTTOman
rank 4