Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum a devenit lesbiana revolutionara din Damasc un american de 40 de ani

Luni, 13 Iunie 2011, ora 11:36
3059 citiri
Cum a devenit lesbiana revolutionara din Damasc un american de 40 de ani
Foto:BBC

Blogul "O fata lesbiana din Damasc", considerat unul dintre sursele de informatii ale revolutiei din Siria si citat de cele mai importante surse de stiri despre evenimentele de acolo, s-a dovedit a fi o mare pacaleala, dupa ce autorul sau, un american de 40 de ani care studiaza in Marea Britanie, a recunoscut ca el e cel care il scria.

Barbatul, pe nume Tom MacMaster, scria ca si cum ar fi Amina Abdallah Arraf al-Omari, o femeie de 25 de ani, jumatate sirianca, jumatate americanca, participanta la revolutia din Siria, scrie BBC News.

Printre postarile sale sunt unele considerate inspirationale de multi. "Ce vremuri sa fii in Siria! Ce vremuri sa fii arab! Ce vremuri sa fii in viata!", scria acesta.

El a fost intervievat de mai multe organizatii media, printre care BBC si Associated Press, prin e-mail. Mai mult, presa si blogerii au facut chiar o campanie online, dupa ce o asa-zisa verisoara a postat pe blog un articol in care spunea ca "Amina", falsa lesbiana din Damasc a spus, a fost arestata de oamenii presedintelui Bashar al-Assad.

Cu toate astea, ambasada americana a negat ca ar exista un cetatean american cu numele acesteia, iar credibilitatea blogului a fost spulberata dupa ce a fost postata o poza in care se pretindea a fi autoarea. De fapt, presa a descoperit faptul ca era o femeie siriana care traia in Londra si care nu avea nicio legatura cu blogul.

Adevaratul autor, Tom MacMaster, a publicat duminica scuze, considerand ca nu a facut rau nimanui si ca "faptele de pe blog sunt adevarate".

Anuntul a starnit furia mai multor bloggeri si activisti din Orientul Mijlociu. Daniel Nassar, autorul Gay Middle East Blog, spune ca din cauza lui MacMaster, o multime de homosexuali si lesbiene din Siria au fost persecutati de autoritati. Altii l-au acuzat pe american de faptul ca duc in derizoriu cauza lor, in timp ce un blogger libanez s-a plans ca, daca va fi luat de autoritati, lumea va crede ca a fost si el un blogger fals.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#blog lesbiana Damasc, #lesbiana Damasc american, #lesbiana Siria barbat american , #Siria
Comentarii