John McCain: Un vot al Congresului american impotriva unei interventii in Siria ar fi catastrofal (Video)

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 23:52
3899 citiri
John McCain: Un vot al Congresului american impotriva unei interventii in Siria ar fi catastrofal (Video)

Senatorul republican american John McCain a avertizat ca un vot al Congresului impotriva unei interventii militare in Siria ar fi catastrofal pentru Statele Unite, dupa ce presedintele Barack Obama si secretarul de stat John Kerry s-au declarat in favoarea unei astfel de interventii.

McCain a emis atentionarea dupa ce s-a intalnit cu liderul de la Casa Alba, luni. Republicanul a facut aceeasi declaratie si duminica, inaintea unei intalniri cu presedintele, noteaza Huffington Post. La intalnire a participat si senatorul Lindsey Graham.

Siria, la un pas de razboi - Mike Rogers: Congresul va aproba duminica interventia

"Acum, ca o rezolutie va merge inaintea Congresului Statelor Unite, vrem sa facem din rezolutie ceva ce majoritatea membrilor ambelor camere pot sustine", a declarat McCain.

"O respingere, un vot impotriva rezolutiei din partea Congresului, cred ca ar fi catastrofal, deoarece ar submina credibilitatea Statelor Unite ale Americii si a presedintelui Statelor Unite. Niciunul dintre noi nu vrea asta", a adaugat senatorul republican.

Obama: Sunt decis sa atac Siria. Poporul trebuie insa sa se pronunte

Acesta a mai afirmat ca l-a incurajat pe Obama sa gandeasca dincolo de simple atacuri de pedeapsa impotriva lui Assad, precizand ca "un raspuns slab este aproape la fel de rau ca a nu face nimic".

McCain a catalogat rusinos faptul ca administratia nu si-a oferit asistenta militara pentru opozitia siriana, criticand eforturile lui Obama din ultimii doi ani drept "o politica de neglijare".

SUA se pregatesc de razboi in Siria: Suntem obositi, dar asta nu ne absolva de responsabilitate

Presedintele american, Barack Obama, a anuntat, sambata seara, ca SUA au prezentat un "caz puternic" privind utilizarea armelor de catre Siria si a argumentat ca este hotarat sa loveasca regimul lui Bashar al-Assad. Pentru ca puterea Americii sta insa in modelul democratic, nu in forta sa militara, Obama s-a decis sa consulte Congresul, pentru ca "tara va fi puternica daca vom adopta acest curs de actiune".

La randul sau, secretarul american de stat, John Kerry, a sustinut vineri o conferinta de presa in cadrul careia a vorbit despre motivele pentru care se impune o interventie militara a Statelor Unite ale Americii in Siria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#John McCain vot Congres SUA, #Congres SUA vot Siria, #SUA atac Siria, #SUA interventie militara Siria , #Siria