John McCain: Un vot al Congresului american impotriva unei interventii in Siria ar fi catastrofal (Video)

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 23:52
3678 citiri
John McCain: Un vot al Congresului american impotriva unei interventii in Siria ar fi catastrofal (Video)

Senatorul republican american John McCain a avertizat ca un vot al Congresului impotriva unei interventii militare in Siria ar fi catastrofal pentru Statele Unite, dupa ce presedintele Barack Obama si secretarul de stat John Kerry s-au declarat in favoarea unei astfel de interventii.

McCain a emis atentionarea dupa ce s-a intalnit cu liderul de la Casa Alba, luni. Republicanul a facut aceeasi declaratie si duminica, inaintea unei intalniri cu presedintele, noteaza Huffington Post. La intalnire a participat si senatorul Lindsey Graham.

Siria, la un pas de razboi - Mike Rogers: Congresul va aproba duminica interventia

"Acum, ca o rezolutie va merge inaintea Congresului Statelor Unite, vrem sa facem din rezolutie ceva ce majoritatea membrilor ambelor camere pot sustine", a declarat McCain.

"O respingere, un vot impotriva rezolutiei din partea Congresului, cred ca ar fi catastrofal, deoarece ar submina credibilitatea Statelor Unite ale Americii si a presedintelui Statelor Unite. Niciunul dintre noi nu vrea asta", a adaugat senatorul republican.

Obama: Sunt decis sa atac Siria. Poporul trebuie insa sa se pronunte

Acesta a mai afirmat ca l-a incurajat pe Obama sa gandeasca dincolo de simple atacuri de pedeapsa impotriva lui Assad, precizand ca "un raspuns slab este aproape la fel de rau ca a nu face nimic".

McCain a catalogat rusinos faptul ca administratia nu si-a oferit asistenta militara pentru opozitia siriana, criticand eforturile lui Obama din ultimii doi ani drept "o politica de neglijare".

SUA se pregatesc de razboi in Siria: Suntem obositi, dar asta nu ne absolva de responsabilitate

Presedintele american, Barack Obama, a anuntat, sambata seara, ca SUA au prezentat un "caz puternic" privind utilizarea armelor de catre Siria si a argumentat ca este hotarat sa loveasca regimul lui Bashar al-Assad. Pentru ca puterea Americii sta insa in modelul democratic, nu in forta sa militara, Obama s-a decis sa consulte Congresul, pentru ca "tara va fi puternica daca vom adopta acest curs de actiune".

La randul sau, secretarul american de stat, John Kerry, a sustinut vineri o conferinta de presa in cadrul careia a vorbit despre motivele pentru care se impune o interventie militara a Statelor Unite ale Americii in Siria.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...