Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Lavrov reclama minciuni si falsificari in "dosarul sirian"

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 17:15
1532 citiri
Lavrov reclama minciuni si falsificari in "dosarul sirian"
Foto: Arhiva

Consiliul de Securitate al ONU va reactiona daca Siria isi va incalca angajamentele cu privire la armele chimice, a declarat ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, potrivit AFP.

"In caz de nerespectare a cerintelor (in cadrul Conventiei privind interzicerea armelor chimice) sau in caz de utilizare a armelor chimice indiferent de catre cine, Consiliul de Securitate al ONU va lua masuri in cadrul capitolului 7" al cartei ONU privind recurgerea la forta, a spus seful diplomatiei ruse.

Secretarul de stat american, John Kerry, si ministrul rus de externe au convenit sambata la Geneva asupra unui plan care ii acorda Damascului o saptamana pentru a prezenta o lista privind armele sale chimice si prevede o rezolutie a ONU care sa autorizeze recurgerea la forta in cazul in care regimul sirian si-ar incalca angajamentele.

"Evident, aceasta nu inseamna ca vom crede orice caz de incalcare raportat in fata Consiliului de Securitate al ONU fara a-l verifica", a subliniat ministrul.

In prezent "exista atatea minciuni si falsificari in acest dosar pe plan mondial incat trebuie sa fim extrem de prudenti", a adaugat acesta.

Potrivit sefului diplomatiei ruse, exista "motive de a suspecta ca se incearca retusarea raportului inspectorilor" ONU cu privire la utilizarea armelor chimice in Siria la 21 august si ca luni ar putea fi prezentata o versiune diferita de cea realizata de inspectori.

El a estimat, de asemenea, ca obiectivul de a pune sub control armele chimice siriene fixat de presedintii Vladimir Putin si Barack Obama a fost atins in cursul discutiilor ruso-americane de la Geneva.

"Obiectivul fixat in septembrie de sefii de stat rus si american (...) pentru a pune sub control armele chimice siriene a fost atins", a declarat Serghei Lavrov.

Potrivit acestuia, cele doua tari au gasit o solutie "intr-un termen record".

'Cu bunavointa si cu directivele date de sefii nostri de stat, Rusia si SUA pot actiona cu succes pentru a rezolva problemele mondiale', inclusiv in ceea ce priveste armele de distrugere in masa, a conchis Serghei Lavrov.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Lavrov Siria minciuni, #Rusia Siria negocieri , #Siria