Lupte crancene pentru comoara antica Palmira: Un rus ucis de Statul Islamic, declarat erou la Moscova

Vineri, 25 Martie 2016, ora 14:33
6492 citiri
Lupte crancene pentru comoara antica Palmira: Un rus ucis de Statul Islamic, declarat erou la Moscova
Foto: Arhiva Hepta.ro

Armata siriana a lansat o ofensiva in forta zilele trecute, in incercarea de a elibera orasul antic Palmira din mainile jihadistilor de la Statul Islamic, iar asaltul a facut victime si in randul militarilor rusi.

Un ofiter al fortelor speciale ruse a fost ucis in apropiere de Palmira, a anuntat joi un reprezentant al armatei lui Vladimir Putin, scrie AFP.

"Un ofiter al fortelor speciale ruse a fost ucis in apropiere de Palmira, in timp ce indeplinea o misiune speciala de directionare a loviturilor aeriene ruse catre tinte ale gruparii Statul Islamic", a precizat oficialul de la Moscova.

Ofiterul rus ucis se afla in misiunea speciala de o saptamana si avea sarcina de a identifica "tinte cruciale ale Statului Islamic" si de a transmite avioanelor ruse coordonatele exacte pentru lovituri.

"Ofiterul a murit ca un erou, a atras focurile de arma asupra lui, dupa ce a fost localizat si inconjurat de teroristi", a mai spus reprezentantul armatei ruse.

Rusii ajuta armata siriana sa recucereasca Palmira: Statul Islamic, pus pe fuga

Rusii spun ca au bombardat regiunea Palmira din Siria, fief al jihadistilor

Rusia bombardeaza pozitiile Statului Islamic de la Palmira

Trupele siriene au intrat joi in Palmira, pe care Statul Islamic a pus stapanire din luna mai a anului trecut si a distrus multe dintre vestigiile spectaculoase ale orasului considerat o comoara a antichitatii si protejat de UNESCO. Luptele crancene dintre soldatii sirieni si jihadisti continua si vineri.

Statul Islamic vrea sa arunce in aer o comoara a antichitatii? Palmira, un camp minat

Masacrul Statului Islamic in Palmira: Povestile supravietuitorilor ororilor comise de jihadisti

De ce doreste Statul Islamic sa distruga vestigiile antice de la Palmira (Galerie foto)

Directorul general al UNESCO, Irina Bokova, a salutat ofensiva armatei siriene pentru eliberarea orasului antic, potrivit unui comunicat postat pe site-ul oficial.

"Salut eliberarea sitului arheologic Palmira, oras martir inscris pe Lista Patromoniului Mondial UNESCO, care poarta amintirea poporului sirian si valorile diversitatii culturale, ale tolerantei si deschiderii", a declarat directorul UNESCO.

Bokova a adaugat ca "distrugerea templelor Baal Shamin si Bel, a turnurilor funerare si a Arcului de Triumf reprezinta o pierdere imensa pentru poporul sirian si pentru intreaga lume".

Irina Bokova a informat ca o echipa UNESCO va merge la Palmira pentru a evalua pagubele si pentru a conserva ce a mai ramas din orasul antic, imediat ce locul va fi securizat de armata siriana.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#ofiter rus ucis Palmira, #rusi Palmira, #armata Siria Palmira , #Siria