MAE a transmis pozitia Romaniei vizavi de atacul SUA in Siria. Ce se intampla cu romanii de acolo?

Vineri, 07 Aprilie 2017, ora 14:54
2841 citiri
MAE a transmis pozitia Romaniei vizavi de atacul SUA in Siria. Ce se intampla cu romanii de acolo?
Foto: Hepta.ro

Romania condamna atacul chimic de marti si considera actiunea militara a SUA de joi noapte "o reactie ferma la atrocitatile comise", a transmis vineri Ministerul Afacerilor Externe.

"Romania reitereaza condamnarea ferma a atacului chimic intreprins asupra localitatii Khan Sheikhoun din provincia Idlib, din 4 aprilie 2017, soldat cu victime in randul populatiei civile, inclusiv copii.

Actiunea SUA din 7 aprilie 2017 constituie o reactie ferma la atrocitatile comise in urma atacului cu arme chimice. Romania este solidara cu aliatii si partenerii nostri", se arata intr-un comunicat al MAE remis vineri Ziare.com.

In document se mai mentioneaza ca Romania sprijina orice efort destinat incetarii conflictului din Siria.

"Romania sustine in continuare identificarea si implementarea unei solutii politice a crizei siriene, prin intermediul unui proces de tranzitie politica inclusiv, coordonat de Siria, pe baza rezolutiilor relevante ale Consiliului de Securitate, in special a Rezolutiei 2254 a Consiliului de Securitate al ONU si a Comunicatului de la Geneva (2012) ", se mai arata in comunicat.

MAE transmite ca Romania deja si-a exprimat aceasta pozitie in Conferinta de la Bruxelles privind sprijinirea viitorului Siriei si al regiunii, desfasurata la 5 aprilie 2017.

"Pana la momentul producerii atacului, de la inceputul conflictului sirian, nu au fost inregistrate cazuri de cetateni romani decedati sau raniti pe teritoriul Siriei ca urmare a actiunilor armate", se mai arata in document.

Potrivit MAE, Ambasada Romaniei la Damasc a intreprins demersuri pe langa autoritatile siriene pentru obtinerea de date oficiale referitoare la cetateni romani care pot fi afectati in urma atacului.

Celula de Criza a MAE este activa in continuare si face toate demersurile in sprijinul cetatenilor romani, se mai arata in document.

Vezi si ce alte tari sunt de acord cu actiunea militara de joi noapte a SUA in Siria si care condamna acest atac.

A.S.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#MAE atac SUA Siria, #Romania bombardament SUA Siria, #pozitie Romania SUA Siria, #reactii atac SUA baza Siria , #Siria