Oficialii UE sustin atacul impotriva Siriei

Sambata, 14 Aprilie 2018, ora 14:30
2475 citiri
Oficialii UE sustin atacul impotriva Siriei
Foto: Arhiva Facebook/Jean Claude Junker

Mai multi oficiali ai Uniunii Europene si ai statelor membre au anuntat ca sustin atacul lansat sambata dimineata de SUA, Marea Britanie si Franta impotriva Siriei, cu scopul de a sanctiona regimul lui Bashar al-Assad pentru folosirea de arme chimice impotriva propriului popor. Oficialii sustin ca masacrele desfasurate sub protectia Damascului trebuie sa inceteze.

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker a postat pe Twitter, la doar cateva ore dupa atac, o declaratie oficiala privind situatia.

"Asa cum Comisia Europeana a stabilit deja, folosirea armelor chimice e inacceptabile in orice circumstante si trebuie condamnata in cei mai duri termeni. Comunitatea internationala are responsabilitatea de a-i trage la raspundere pe toti cei care folosesc arme chimice.

Nu a fost prima data (pe 7 aprile, la Douma - n.red.) cand Siria a folosit arme chimice impotriva civililor, dar trebuie sa fie ultima", a scris Jean Claude Junker.

Donald Tusk, presedintele Consiliului European - din care fac parte liderii de stat sau de Guvern ai statelor membre - a scris, tot pe Twitter:

"E limpede ca regimul sirian, impreuna cu Rusia si Iran, nu mai pot continua sa provoace aceasta tragedie umana. Sau cel putin nu fara a plati pentru asta. Consiliul European va sta alaturi de aliatii sai, de partea dreptatii".

La randul sau, cancelarul german Angela Merkel a spus ca atacul lansat de tarile occidentale in Siria era "necesar si adecvat".

"Sustinem faptul ca aliatii nostri americani, britanici si francezi si-au asumat in acest mod responsabilitatea, ca membri permanenti au Consiliului de Securitate al ONU", a declarat Merkel, citata de Reuters.

Cu toate ca dezaproba folosirea armelor chimice, cancelarul german a anuntat in urma cu doar cateva zile ca tara sa nu va lua parte la nicio ofensiva militara impotriva Siriei.

Reamintim ca SUA, Franta si Marea Britanie au atacat Siria in cursul diminetii de sambata pentru a sanctiona folosirea de arme chimice impotriva poporului sirian de catre regimul lui Bassar al-Assad.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Sua Anglia Franta atac Siria, #UE pozitie atac Siria, #UE sustine atac Siria arme chimice , #Siria