Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

ONU: Siria se indreapta spre un razboi civil

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 22:56
1853 citiri
ONU: Siria se indreapta spre un razboi civil
Foto: The Telegraph

Siria se indreapta spre "un razboi civil in toata regula", daca regimul continua "represiunile nemiloase" impotriva demonstrantilor pasnici si a civililor, este de parere un inalt oficial al ONU.

Declaratia reprezentantei ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay, a fost facuta vineri, la Geneva, in cadrul unui Consiliul special al organizatiei, pe tema situatiei din Siria, relateaza BBC.

Oficialul a raportat "cresteri ale atacurilor armate ale fortelor Opozitiei, inclusiv cele ale asa-numitei Armate de Eliberare a Siriei, impotriva aparatului militar si de securitate din Siria".

Totodata, ea a spus ca se impune "luarea unor masuri urgente si efective de catre comunitatea internationala, care trebuie sa protejeze poporul sirian".

"Toate actele de crima, tortura si alte forme de violenta trebuie sa fie oprite imediat", a mai declarat Pillay.

Protestele din Siria au inceput la mijlocul lunii martie, in paralel cu alte asemenea revolte din lumea araba. Pillay a estimat ca "peste 4.000 de persoane au murit, alte mii au fost arestate, iar peste 14.000 se afla in inchisoare, ca rezultat al protestelor".

Totodata, printre cei morti se afla si peste 300 de copii, iar zeci de mii de refugiati au fost nevoiti sa paraseasca tara sau sa se mute in alte zone ale Siriei.

Pillay a concluzionat, spunand ca fortele militare si de securitate siriene "au comis crime impotriva umanitatii" si a civililor.

"Aceste crime includ acte de omor, tortura, viol si alte forme de violenta sexuala, inchisoare sau alte forme de privare de libertate, din luna martie pana acum. Au fost intervievate 223 de victime si martori, inclusiv forte de securitate care au dezertat si au marturisit ca a fost folosita violenta letala impotriva protestatarilor pasnici", a mai precizat oficialul ONU.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ONU Siria razboi civil, #ONU avertizare Siria, #Siria proteste razboi civil , #Siria
Comentarii