Ziare.com

Posibila distrugere a Damascului - o profetie biblica?

Sambata, 31 August 2013, ora 22:32

   

Posibila distrugere a Damascului - o profetie biblica?
"Iata, Damascul nu va mai fi o cetate, ci va ajunge un morman de daramaturi", se scrie in Biblie. Un posibil atac american si o eventuala distrugere a Damascului i-a facut pe unii evanghelisti sa spuna ca versetul biblic ar putea fi o profetie.

Regiunea siriana a reprezentat a doua zona ca importanta, dupa Ierusalim, pentru raspandirea initiala a crestinismului, potrivit Time.

Citatul biblic referitor la Damasc, care apare in cartea lui Isaia din Biblie, in capitolul al 17-lea este un pasaj profetic, considera unii evanghelisti. Ei cred ca o escaladare a violentei din Siria ar putea insemna ca vechiul text biblic s-ar putea adeveri.

Insa, aproape toti cercetatorii Bibliei, sustin ca o astfel de interpretare literala a textului este anormala. Pasajul a fost scris cu mai mult de 2.500 de ani in urma si ii condamna pe dusmanii Ierusalimului din timpul invaziei siriene.

Oracolele profetice din cartea lui Isaia numesc nu numai Siria, dar si alte numeroase natiuni, incluzand Moab, Babilon, Egipt si Tyr, care au amenintat poporul iudeu in acea vreme.

"Nu poti citi Biblia in acest fel. Este un poem vechi despre un context antic. O mai buna interpretare a pasajului ar fi ca toate tarile sunt raspunzatoare in fata lui Dumnezeu, chiar natiuni ca Siria si Babilon", a explicat Walter Brueggemann, profesor emerit la Seminarul Teologic Columbia, Statele Unite.

Capitolul 17 din Isaia nu este singurul in care Siria este mentionata in Biblie. Iisus insusi nu a calatorit, probabil, niciodata in Siria moderna, dar apostolul Pavel, al doilea cel mai faimos lider crestin, a fost convertit la crestinism in afara Damascului.

Pe de alta parte, biserica din Antiohia, Siria (un oras aflat la aproximativ 96 de kilometri de Alep), a devenit un refugiu pentru primii crestini care au fugit de persecutie din Ierusalim, dupa ce Stefan, primul martir al crestinismului, a fost omorat cu pietre.

Regiunea siriana a dat nastere primilor teologi ai crestinismului, precum Sf. Ignatie, episcop al Antiohiei, Ioan Gura de Aur, contemporan cu Augustin si Ioan din Damasc.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10434 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
17 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Domnu Albulescu...

...sunteti de un patetism complet. Jurnalistic vorbind...

 

Ultimul presedinte us,ultimul papa la vatican

Comentariile unor nedocumentati,face sa-ti fie greata.Cati dintre voi stiti ca cca 1500 de ani inainte de Hristos damascul avea un institut de cercetari astrologice unde au lucrat in tot acest timp,pana la Hrstos un numar de peste 900 de ,astrologi,istorici si invatati.Prin infiintarea bibliotecii de la Alexandria (egipt) se urmarea transferarea si depozitarea acestor documente de la Damasc la Alexandria,ca apoi sa fie transferate usor catre Roma.Dupa parerea unora,parte din aceste documente au ajuns la vatican,parte la Windsor(anglia),iar parte nu se stie daca au ramas la Damasc sau au fost duse la Bagdad.Se pare ca motivul invadarii Irakului a fost in mare parte cautarea acestor documente.Hussein Obama se pare ca nu-i chiar atat de *** cand a decis sa distruga toate aceste tari din bazinul mediteranean.Probabil ca Obama incearca sa gaseasca aceste documente care daca ar cade in mana lui acum cat ii presedinte, le-ar folosi la distrugerea crestinismului,iar noi,gresit credem ca Obama vrea sa puna la punct lumea araba/musulmana

@martorana

Duduie, te rog scrie elucubratiile astea oriunde altundeva, dar nu ca raspuns unei postari ale mele. Nu doresc sa fiu in nici un fel asociat cu matale.

Damascul e deja distrus

De catre sirienii insisi. Americanii nu mai au nevoie sa distruga orase intregi ca la Hiroshima si Nagasaki. Acele vremuri s-au dus demult. Azi eu dau lovituri cu precizie de bisturiu obiectivelor care conteaza, unitati militare, complexe industriale care sustin regimul dement al lui Assad.

Desteapta-te lume!

????!

Aha! Deci e vorba de docomente, nu de petrol, sioniști si alte zǎpǎlucubrații care populeazǎ de obicei forumul ǎsta!

:o)

Don McGigi puteti vorbi jurnalistic cu un jurnalist. Aici nu e cazu :o)

pai

- deja cam e !

 
 

Care

anume dintre "evanghelisti" vad in atacul american implinirea unei profetii biblice ? Matei, Marcu, Luca sau Ioan ? Ca altii nu stiu sa fie...

 

Lai uitat pe cel mai important pe Obama,,,,

hahahahaha de fapt ceilaltiu nu sant importanti,,,,,

 

 

Lasa-ti biblia

Treceti la la fapte,vedem la urma ce va iesi...barem ultimu...sa stiga lumina...ca ne rup aia de la ENEL....

 

PROFETIILE...

A fost profetit despre Babilon ca nu va mai fi locuit? Mai este acaum locuit? Nu a incercat SH sa il reconstruiasca si nu a reusit?
Nu a profetit Isaia cu 200 de ani inainte ca imperiul medo-pesan va fi infrant prin despartirea fluviului in doua? Nu tineau o chermeza si nu au inchis portile orasului si asa li s-a facut de petrecanie?
Nu a fost profetita venirea lui Isus Hristos inca din anul 455 BC si s-a intamplat tocmai in anul 29 AD cand un glas s-a auzit din ceruri care zicea : acesta este Fiul MEU prea iubit, de EL sa ascultati !!!
De ce nu ar fi si asta o prorocie ce sa se adevereasca ? Nu scrie ca nu va mai fi locuit dar va fi un morman de daramaturi! La un anumit nivel este si daca sua va ataca probabil se va implini !
Nu neglijati profetiile !!!

 

Scrie in text și CIND ar urma să se implinească?

Dacă nu scrie, atunci interpretările voastre sint nule și neavenite. La cite texte s-au scris de cind a descoperit umanitatea scrierea e ușor să găsești o poveste scrisă acum mii de ani și s-o potrivești pe evenimente actuale.
Apropo, dacă Damascul va fi atacat dar nu distrus, cum veți interpreta textul respectiv? Aștept cu interes justificările gen "sfirșitul lumii s-a aminat pină clocim o nouă interpretare"...

Deocamdata profetia s-a amanat pana pe 9 septembrie

cand se reuneste Congresul american, pentru a aproba un eventual atac asupra Siriei. Barack Obama a mai amanat putin decizia asupra Siriei si a pasat responsabilitatea asupra Congresului.

Dupa Bagdad, urmeaza Damasc si Teheran?

Asa cum au fost distruse marile imperii, imperiul asirian, babilonian, persan...Asa in epoca moderna, regiunea Orientului Mijlociu este o zona a distrugerii...Bagdad, urmeaza probabil Damasc si cine stie si Teheran. O istorie care se repeta?

 

Dupa Bagdad, urmeaza Damasc si Teheran?

Ia Biblia in mana si vezi. Poate e vreo profetie acolo care sa-ti raspunda la intrebare.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor